Barclays е в опасност да загуби престижната си позиция като

...
Barclays е в опасност да загуби престижната си позиция като
Коментари Харесай

Barclays рискува вековни връзки с университета в Кеймбридж за финансиране на изкопаеми горива

Barclays е в заплаха да загуби влиятелната си позиция като банка на университета в Кеймбридж след повече от 200 години, до момента в който студенти и чиновници лобират за по-екологичен заемодател.

Кеймбридж уведоми банки и мениджъри на активи, че търси институция със постоянни климатични политики, която да ръководи „ няколкостотин милиона паунда “ в брой и фондове на паричния пазар, съгласно документ, с който се срещнал Financial Times.

Очаква се мандатът да покрие повече от £200 милиона активи и да генерира към £10 милиона такси годишно, споделиха двама души, осведомени с процеса, пред FT. По-късно през 2024 година евентуално ще последва различен развой на показване на по-широките бизнес банкови услуги на Кеймбридж.

Хора, близки до Barclays и Cambridge, споделят, че банката, през по-голямата част от своята 300-годишна история, е предоставяла финансиране към университета или под сегашната му марка, или посредством кредитори, които по-късно придобива, като Mortlock's, основана в Кеймбридж към 17...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР