Barcelona Open Banc Sabadell, втори кръгСтефанос Циципас – Иля Ивашка

...
Barcelona Open Banc Sabadell, втори кръгСтефанос Циципас – Иля Ивашка
Коментари Харесай

Стефанос Циципас е следващият опонент на Григор Димитров


Barcelona Open Banc Sabadell, втори кръг

Стефанос Циципас – Иля Ивашка 6-1, 4-6, 6-2

Стефанос Циципас ще се изправи против Григор Димитров на осминафинала на ATP 500 шампионата в Барселона. След няколко отлагания гръцкият тенисист завоюва мача си против международния №44 Иля Ивашка, гарантирайки си място в идната фаза.

Предстоящият мач ще бъде четвърти сред двамата, като досега салдото е 2-1 в интерес на Циципас. Последният конфликт посред им бе на шампионата във Виена предходната година, като международният №5 надви със 7-6(4), 6-4 след доста оспорвана борба.

В мача против Ивашка финалистът от Ролан Гарос избави брейкпойнт при 1-1 и завоюва пдоаването си, като това се оказа началото на доста мощна серия за него. Гръцкият тенисист осъществя два поредни пробива и натрупа удобен задатък от 5-1, преди дуелът да бъде пресечен поради дъжд.

Днес мачът бе пресечен за няколко минути при резултат 15-15 в седмия гейм, защото пред „Ян Кодеш“ имаше голям брой почитатели, които показваха много шумно недоволството си от обстоятелството, че мачът не се играе на централния корт. Неочакваното спиране не се отрази отрицателно на Циципас и той завоюва подаването си, като по този метод се наложи с 6-1 в първия сет.

Във втората част Ивашка усъвършенства доста сервиса и бекхенда си, като това очевидно наруши ритъма на Циципас и грешките на международния №5 зачестиха. В първите осем гейма никой от двамата не стигна до опция за пробив, след което Ивашка избави четтири брейкпойнта с отлична игра в отбранителен проект. В последна сметка белоруският тенисист още веднъж завоюва подаването си и си върна водачеството при 5-4.

Ивашка стигна до сетбол, който пропусна след бекхенд в мрежата. Малко по-късно обаче пред международния №44 се откри нов късмет за привършване на сета. Той бе оползотворен след дълго разиграване, приключило с топка в навън на Циципас и по този метод белорусинът изравни резултата в дуела след 6-4.

В началото на заключителния сет Циципас пропусна три брейкпойнта и разреши на Ивашка да поведе, само че по-късно откри правилния темп и все по-често пласираше доста прецизни топки с бекхенд по диагонала, като това му оказа помощ да реализира поврат за 3-1.

Белоруският тенисист понижи изоставането си, само че Циципас не спираше да нападна по цялата широчина на корта и все по-често намираше пролуки е защитата на своя конкурент. Това му оказа помощ да осъществя нов пробив, а в осмия гейм стигна до мачбол, който осъществя след превъзходен форхенд уинър и по този метод оформи крайното 6-1, 4-6, 6-2 след 2 часа и 11 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР