Barcelona Open Banc Sabadell, полуфиналАлекс де Минор – Карлос Алкарас

...
Barcelona Open Banc Sabadell, полуфиналАлекс де Минор – Карлос Алкарас
Коментари Харесай

След четиричасова битка Алкарас оформи испански финал в Барселона


Barcelona Open Banc Sabadell, полуфинал
Алекс де Минор – Карлос Алкарас 7-6(4) 6-7(4)
4-6

Първата тенис среща на Карлос Алкарас с Алекс де Минор не бе по никакъв начин лека, само че означи нов психически успех в нежната кариера на младежа. След близо четири часа непрестанна борба, петият подложен реализира поврат за 6-7(4) 7-6(4) 6-4.

Де Минор сервираше на два пъти за успеха в края на втория сет, като при 6-5 даже получи два поредни мачбола, само че противникът му съумя да се пребори за триумфа.

Австралиецът изигра доста постоянен мач, в който допускаше малко неточности, успяваше да принуждава противника си да извършва повече удари от нормално и в това време не липсваше експанзия в осъществяванията му.

Мачът се реши в няколко точки, като и двамата пропуснаха доста шансове за пробив, а Карлос позволи и огромен брой непредизвикани неточности. Т ийнейджърът постоянно демонстрираше класата си с брилянтни къси топки и волета или с мощни форхенд уинъри, само че не съумя да откри неизменност , изправен пред защитата на противника си.

След като съумя да запише рибрейк за 5-5 в края на втория сет, той загуби свое подаване, траяло над 10 минути. Изглеждаше като че ли този път интригата е завършила, защото Де Минор се добра до задатък от 40-15 и два мачбола, само че 18-годишният феномен не спря да се бори и вкара сета в тайбрек. В него още веднъж му се наложи да обръща резултата от 0-2, само че се оправи – 6-7(4) 7-6(4).

Шоуто продължи и в идващия сет, като двамата продължаваха да се борят за всяка точка. Дори и някой да успяваше да вземе самодейността, го правеше за малко и бързо следваше отговор от съперника му.

Решаващата част беше открита с нов маратонски гейм, който приключи с пробив в интерес на испанеца след четири брейкбола и 10 дюса. Резултатът стана 2-0 в интерес на Алкарас, само че съперникът му взе три от идващите четири гейма и изравни за 3-3.

Последният удар обаче бе за Карлос – проби при 5-4 и затвърди на 0, с цел да си подсигурява място на финала.

Домакините ще имат удоволствието да гледат двама свои представители в дуела за купата, защото Пабло Кареньо Буста съумя да надвие Диего Шварцман в другия полуфинал с 6-3 6-4.

В първата част международният №19 заличи пасив от пробив, а във втория избави четири брейкбола, в това число и три поредни при 1-2, преди да стигне до триумфа.

Финалът ще стартира не преди 17:00 ч. българско време.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР