Barcelona Open Banc Sabadell, финалКарлос Алкарас – Стефанос Циципас 6-3,

...
Barcelona Open Banc Sabadell, финалКарлос Алкарас – Стефанос Циципас 6-3,
Коментари Харесай

Втора титла в Барселона: Алкарас не остави шансове на Циципас


Barcelona Open Banc Sabadell, край
Карлос Алкарас – Стефанос Циципас 6-3, 6-4


Карлос Алкарас е първенец на АТР 500 шампионата в Барселона за втора поредна година. 19-годишният испанец победи след 6-3, 6-4 над Стефанос Циципас във финала в каталунската столица.

Карлитос бе по-добрият на корта от самото начало и в нито един миг не сложи под подозрение превъзходството си, което му донесе триумф след по-малко от 80 минути на корта. Това бе четвърти мач сред двамата, а резултатът във всеки един от тях е триумф за тийнeйджъра.

Това бе и най-категоричният му триумф над гърка, а той пристигна след извънредно високо нивo, изразяващо се във всеки вероятен индикатор – 77% вкаран първи сервис, 81% точки на първи сервис, 73% точки на втори сервис, 26 уинъра и едвам 7 непредизвикани неточности.

На фона на всичко това за Циципас бе триумф фактът, че въпреки всичко съумя да пробие противника си. Това се случи в третия гейм на мача и даде очаквания на Стефанос за първи триумф над Алкарас. Испанецът реагира с рибрейк, а нов пробив за 5-3 му донесе триумфа в сета.

Във втората част единственият брейк пристигна в петия гейм, а след него Карлитос загуби единствено една точка на сервис до края на дуела.

Така първенецът приключи седмицата без да загуби нито един сет. Той е вторият тенисист, който пази купата си през 2023-а като първият подобен бе Холгер Руне, който към час по-рано победи за повторно в Мюнхен.

Конкретно в Барселона Алкарас е първият с поредни трофей от Радаел Надал (2016-18) и първият младеж с такова достижение от Надал (2005-06). Това е неговата трета купа за годината, общо девета в кариерата и шеста на клей.

За Циципас пък трофеят в каталунската столица още веднъж остава мъчително близо. Той загуби финалите през 2018-а и 2021-а от Надал, а последният му трофей си остава този в Майорка от юни предходната година. Гъркът има 2 победи и 14 провали против тенисисти от топ 10 във финали, до момента в който за Алкарас това бе пети триумф над противник от десетката във крайна среща на тура.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР