Барбора Крейчикова успя да направи обрат и да спечели полуфиналната

...
Барбора Крейчикова успя да направи обрат и да спечели полуфиналната
Коментари Харесай

Шампионката от Ролан Гарос 2021 Барбара Крейчикова се класира за финала на турнира в Сан Диего

Барбора Крейчикова съумя да направи поврат и да завоюва полуфиналната си среща с Даниел Колинс на тенис шампионата в Сан Диего, с цел да се класира за третия си край този сезон.
Поставената под номер 4 чехкиня загуби първия сет с 3:6, само че съумя да се върне в мача като завоюва втория с 7:5, а по-късно не остави шансове на американката и затвори мача след 6:2 след 2 часа и 21 минути игра.

Крейчикова, която е шампионка от Ролан Гарос 2021 съобщи, че е удовлетворена от метода по който е съумяла да се пребори.

„ Чувствах като че ли губех по-голямата част от мача. Мисля, че бях доста мощна душевен и просто се борех за всяка топка, удовлетворена съм от метода по който съумях да се пребора за успеха си ", разяснява тя след триумфа над финалистката от Australian open 2022.



Чехкинята, която заема 13-о място в международната класация ще се изправи против друга американка на финала - шампионката от Откритото състезание на Австралия през 2020 година София Кенин. Кенин победи квалификантката Ема Наваро във втория полуфинал за деня, класирайки се за първия си край на сингъл от близо три години.

Крейчикова завоюва против Кенин в единствената им среща досега на клей кортовете в Рим през 2021 година



За нея 2023 година стартира обещаващо, откакто завоюва шампионата от сериите WTA 1000 в Дубай през февруари, побеждавайки поредно тогавашните топ 3 състезателки в света Арина Сабаленка, Джесика Пегула и Ига Швьонтек, а по-късно съумя да достине и до финала в Бирмингам през юни.

С последната си победа Крейчикова усъвършенства съвсем съвършения си връх в полуфиналите на шампионатите на WTA. Чехкинята е достигала до 12 полуфинала на равнище шампионат в кариерата си и е спечелила 11 от тях (3-0 тази година).





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР