Барбора Крейчикова имаше ужасяващ тенис сезон, в който от втора

...
Барбора Крейчикова имаше ужасяващ тенис сезон, в който от втора
Коментари Харесай

И шампионката от Уимбълдън не я спря: Крейчикова с 9-и пореден успех и финал в Чехия

Барбора Крейчикова имаше отблъскващ тенис сезон, в който от втора ракета на света се свлече до място отвън първите 20 на ранглистата. Чехкинята в последния месец обаче съумя изцяло да преобрази представянето си и след купата си през предходната седмица в Талин, то тя продължи мощните си игри и на родна земя в Острава, като през днешния ден се поздрави със своята общо девета поредна победа, надигравайки шампионката от Уимбълдън - Елена Рибакина, за 2 часа и 22 минути на корта - 3:6 7:6(4) 6:4. По този метод международната номер 23 се класира за финала на надпреварата в чешкия град и от трофея я разделя само доминантката на сцената в женския тенис - Ига Швьонтек.

В началото на дуела казахстанката първа се сблъска с компликации при началния си удар, само че пък за сметка на това бързо ги преодоля и излезе напред в резултата с пробив задатък. Домакинската представителка побърза да отговори уместно и посредством рибрейк привидно възвърне позицията си на корта, преди да забележим контра акция от страна на Рибакина, която излезе печеливша от скоростната замяна на пробиви и отмъкна откриващия сет.

Във втората част сервисът за двете шампионки от Шлема функционираше покрай съвършенството, заради което видяхме едвам един брейкбол, който пък беше под формата на " прикрит мачбол " за международната номер 26, само че до освен това не се стигна и тайбрек трябваше да дефинира победителката в сета. В дългия гейм високото ниво на лично подаване се резервира до последно и пробойните липсваха, но едва сервиране в основен миг помрачи представянето на казахстанката, до момента в който Крейчикова се възползва и върна равенството в обособените елементи.

В решителния трети сет концентрацията имаше все по-важно значение с всяка отминала точка и макар голямото напрежение върху плещите на полуфиналистките, то те бяха безкомпромисни пред възможностите си. И както по всичко изглеждаше, че ни следва да следим нов тайбрек, късна драма с присъединяване на чехкинята ѝ донесе пробив в деветия гейм, който тя затвърди на начален удар и ознаменува възхода си в последните седмици място на втори следващ WTA край.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР