Филмът за Барби е забранен в Кувейт, тъй като Ливан преминава към цензуриране на филми за „насърчаване на хомосексуалността“

...
Барби, режисиран от Грета Геруиг и с участието на Марго
Коментари Харесай

Барби, режисиран от Грета Геруиг и с участието на Марго Роби и Райън Гослинг, по целия свят – страхотен „Барбилион“, както го наричат. Това е първият филм на самостоятелна жена режисьор, който надминава референта за милиарди долари.

Г-н Мортада каза, че сюжетът подкрепя отхвърлянето на настойничеството на бащата, подкопава и осмива ролята на майката и поставя под въпрос необходимостта от брак и създаване на семейство.

Изображение: Снимка: Warner Bros

Министърът е подкрепен от въоръжената шиитска въоръжена групировка Хизбула, чийто ръководител Сайед Хасан Насрала наскоро засили реториката срещу ЛГБТ общността, включително скорошна реч, в която той каза, че хомосексуалните актове трябва да се наказват със смърт.

Той призова ливанските власти да предприемат действия срещу материали, които смята, че насърчават хомосексуалността, включително като ги „забранят“, и каза, че хомосексуалността представлява „непосредствена опасност“ за Ливан и трябва да се „срещне“.

В случай на хомосексуален акт, Насрала каза в края на юли, „от първия път, дори и да не е женен, той бива убит“ .

Изпълнителят на Барби е „безмълвен“, тъй като филмът надхвърля 1 милиард долара в боксофис продажби

Вътрешният министър на Ливан Басам Маулауи сега се позова филма на комитета за цензура на общата сигурност на страната, който ще прегледа филма и ще даде препоръка.

Въпреки че филмът не съдържа явни препратки към еднополови връзки, той е широко възприет от ЛГБТ публиката по целия свят.

Трябваше да бъде прожектиран в ливанските кина от 31 август.

Миналата година г-н Маулауи забрани събития, „насърчаващи сексуална перверзия“ в Ливан, което се разбираше като отнасящо към събирания, подходящи за ЛГБТ.

Щракнете, за да се абонирате за Backstage, където и да получавате своите подкасти

Във вторник кабинетът на Ливан призова гражданите да се „придържат“ към семейните ценности след среща с представителя на страната най-добрият християнски духовник патриарх Бечара Бутрос ал-Рай, въпреки че не споменава конкретно ЛГБТ общността.

Айман Мхана, изпълнителен директор на нестопанската гражданска фондация Самир Касир (организация с нестопанска цел, която насърчава демокрацията и правата на човека в Ливан и в целия арабски свят), каза пред Ройтерс, че ходът на Мортада идва на фона на „вълна от фанатизъм“.

Г-н Мана каза: „Това е част от по-широка кампания, която обединява Хизбула , крайнодесните християни и други висши религиозни лидери в целенасочена кампания срещу ЛГБТ хората".

В миналото смятан за сигурно убежище за ЛГБТ общността в до голяма степен консервативния Близък изток, Ливан беше първата арабска страна за провеждане на седмица на гей гордостта през 2017 г.

Барби също беше забелязана от сцена, включваща карта, която показва едностранно поисканата от Китай територия в Южнокитайско море. Във Филипините същата сцена включваше замъглена карта.

Освобождаването на Барби беше отложено в пакистанската провинция Пенджаб заради „нежелано съдържание“.

Междувременно, по същото време като Кувейт забрани Барби, забрани и австралийския филм на ужасите Talk To Me, който включва транссексуален актьор в актьорския си състав.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР