Барби и Опенхаймер – неочакваната двойка филми, които доминираха в

...
Барби и Опенхаймер – неочакваната двойка филми, които доминираха в
Коментари Харесай

Барбенхаймер са фаворити за наградите „Златен глобус“

" Барби " и " Опенхаймер " – непредвидената двойка филми, които преобладаваха в боксофиса и породиха безчет полемики предишното лято, се насочат към церемонията " Златен глобус " като любимци за най-големите кино награди на обновената церемония, съобщи Агенция Франс Прес.


Наречени " Барбенхаймер ", откакто бяха пуснати на екран в един и същи уикенд и събраха общо 2,4 милиарда $, двата кино лентата имат 17 номинации за Глобусите, които тази година ще дадат старт на сезона на премиите в Холивуд под нов притежател.

" Те са толкоз разнообразни един от различен, само че и двата бяха сполучливи ", съобщи продуцентът на Глобусите Глен Вайс. " Развълнувани сме, че и двете са доста добре показани тук. "

Филмът " Барби " на Грета Гервиг, който трансформира носталгията по обичаната кукла в остра ирония за мизогинията и овластяването на дамите, води с девет номинации.

Филмът е апетитен за притежател на премиите за най-хубав комедиен филм и най-хубав сюжет и може да се похвали с три от шестте кандидата за най-хубава ария. Като най-печелившия филм за годината, той евентуално ще получи и новосъздадения трофей за касови достижения.

" Опенхаймер " на Кристофър Нолан - който споделя историята на изобретателя на атомната бомба - има осем номинации.

Фаворит за продобиване на премиите за най-хубав трагичен филм, най-хубав режисьор и най-хубава музика, " Опенхаймер " се концентрира върху съперничеството сред брилянтен академик и авторитетен политик, изиграни надлежно от Силиан Мърфи и Робърт Дауни младши.

Те са мощни кандидати за най-хубав основен артист в драма и поддържаща мъжка роля. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР