Барби е забранен в кината в Алжир за развращаване на морала

...
Алжир забрани популярния филм за Барби три седмици след премиерата
Коментари Харесай

Алжир забрани популярния филм за Барби три седмици след премиерата му в предимно мюсюлманската северноафриканска нация.

Министерството на културата поиска от кината незабавно да изтеглят холивудския блокбастър.

Филмът насърчаваше хомосексуализма и не отговаряше на Религиозните и културни вярвания на Алжир, каза официален източник пред агенция Ройтерс.

Кината в градовете Алжир, Оран и Константин са пълни, според 24H Algérie новинарски уебсайт.

Филмът беше официално забранен за „накърняване на морала“, каза частният новинарски уебсайт, добавяйки, че от пускането му гледанията са били разпродадени всеки ден .

BBC Африка на живо: Актуализации от целия континент

В арабския свят имаше критики относно социалните ценности на филма, като миналата седмица Кувейт забрани Барби, за да защити " обществена етика".

Филмът с участието на звездите на Холивуд Марго Роби и Райън Гослинг е история за съзряването, базирана на детската играчка, където Барби пътува до реалния свят и изследва самоличността си.

Приблизително по времето на излизането на филма режисьорката Грета Геруиг каза на New York Times, че е трябвало да бъде „смешно“ и че нейната надежда за филма е обществото „да се откаже от нещата, които не ни служат непременно като жени или мъже“.

Барби получи по-топло посрещане от лидери в други страни, като Обединеното кралство и Испания, където британският министър-председател Риши Сунак и испанското кралско семейство бяха снимани на излети на кино, за да я видят.

От излизането на филма той е натрупал повече от $1 милиард (£786 милиона) в световен мащаб.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР