Барбара Шет смята, че въпреки изпълнения с трудности за него

...
Барбара Шет смята, че въпреки изпълнения с трудности за него
Коментари Харесай

Шет: Джокович ще е основен фаворит, ако бъде допуснат на US Open


Барбара Шет счита, че макар осъществявания с компликации за него сезон, Новак Джокович към момента има преимущество пред Рафаел Надал в конкуренцията за най-вече извоювани трофеи от Големия шлем. В момента върхът се държи от испанеца, който може да се похвали с 22 „мейджър“ трофея – един повече от Джокович.

Сърбинът не бе позволен до присъединяване на Australian Open, като по всичко изгелжда, че ще пропусне и започващото на 29 август Открито състезание на Съединени американски щати. Шет обаче счита, че Джокович ще може да играе по-дълго време на най-високо равнище поради доста по-малкото си травми спрямо Надал.

„В момента Новак тренира по този начин, като че ли присъединяване му на US Open е несъмнено. Ако има смяна в здравните ограничения в последния миг, той ще бъде в Ню Йорк и ще е изцяло подготвен, а в случай че не, ще е в отлична кондиция за шампионатите през есента. Очаквам Джокович да играе още доста години. Физически той е в отлично положение и рядко се контузва, а също така сигурно ще даде всичко от себе си, с цел да остане в историята като тенисистът с най-вече трофеи от Големия шлем“ – сподели Шет в изявление за Eurosport.

„Новак не е по никакъв начин надалеч от върха в това отношение. Нужна му е единствено още една купа, с цел да изравни върха на Надал. Ако погледнем актуалното физическо положение на Рафа и Новак, бих споделила, че Джокович може да играе още два или три години, а може би даже повече, до момента в който за Надал въобще не съм сигурна. Мисля, че за него часовникът тиктата много по-бързо и съгласно мен самият той също е наясно с това“ – добави някогашната №7 в света.

Евентуалното присъединяване на Новак Джокович на US Open зависи напълно от американското държавно управление. Миналата седмица Центърът за надзор и предварителна защита на инфекциозните заболявания в Съединени американски щати разхлаби част от противоепидемичните ограничения, като през идващите седмици е допустимо наредбите за влизащите в страната чужденци също да бъдат обновени. Към момента обаче към момента е наложително влизащите в страната да показват документ за имунизация против Covid-19, до момента в който Джокович изрично отхвърля да се ваксинира и това може да му коства присъединяване на втори шампионат от Големия шлем през 2022 година

„Сезонът несъмнено е доста сложен за Джокович. Мога да го кажа напълно изрично поради опита си както като състезател, по този начин и като анализатор. Случващото се сега е извънредно, тъй като мисля, че в случай че му бъде разрешено да играе на US Open, той ще бъде главният любимец за титлата“ – сподели още Шет.

„Нямам никакво подозрение в това, тъй като съгласно мен той е най-хубавият и най-постоянният състезател в Тура сега. От друга страна обаче той самичък реши да не се имунизира. Това, несъмнено, е негово право, само че би трябвало да живее с следствията от решението си, а те са, че няма да бъде позволен в избрани страни“ – приключи четвъртфиналистката на US Open за 1999 година
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР