Барбара Буш е първа дама на републиканците в Америка. Тя

...
Барбара Буш е първа дама на републиканците в Америка. Тя
Коментари Харесай

Барбара Буш преди смъртта си: Тръмп причини инфаркта ми през 2016-а

Барбара Буш е първа дама на републиканците в Америка. Тя е майка на нацията. Съпруга на 41-вия президент на Съединени американски щати Джордж Х. У. Буш и майка на 43-ия президент на Съединени американски щати Джордж Уокър Буш. Тя напусна този свят на 92 година преди година - на 17 април 2018 година в Тексас. До последно обаче се бори с политиките на сегашния президент на Америка Доналд Тръмп.

Германското издание " Билд " показва през днешния ден, че месеци преди гибелта си Барбара Буш е декларирала пред журналистка, че Тръмп е отговорен за инфаркта, който я покосява по-рано.

Сюзан Пейдж разговаряла няколко часа с някогашната първа дама. Барбара не споделила нито една добра дума за Тръмп. Тя даже не желае да произнася името му. Непосредствено след успеха му на изборите през ноември 2016, някогашната първа дама споделя " Радвам се, че Мелания Тръмп и не Бил Клинтън се нанасят в Белия дом ".

На изборите през 2016 някогашните президенти на Съединени американски щати Джими Картър, Бил Клинтън и Барак Обама поддържат обществено Хилъри Клинтън и приканват да не се позволява Тръмп да бъде избиран. От някогашните републикански президенти Буш-старши гласоподава за Клинтън, а Буш-младши не гласоподава за президент. Бившата първа дама споделя, че не може да гласоподава нито за него, нито за Хилъри Клинтън.

Сюзън Пейдж издава книга за Барбара Буш - " Барбара Буш - основаването на една династия ". Очаква се да излезе на пазара на 2 април.

Бившата първа дама е приета в болница през юни 2016-а с болки в гърдите и дефицит на въздух - тъкмо преди републиканците да изберат Тръмп за собствен претендент за президент. В този миг и двамата тогавашни президенти на Съединени американски щати Джордж Буш - татко и наследник, са до нея.

Те следват колата за спешна помощ с автомобил на Тайните служби.

Тръмп побеждава 16-те си съперници в първичните избори на Републиканската партия, измежду които и Джеб Буш - наследник и брат на предишни държавни глави, както и консерватора Тед Круз с рекорден брой гласове. Семейство Буш занапред стартира да осъзнава популистката акция на Тръмп и метода, по-който бъдещият президент е осмивал сина им Джеб в нея.

Пред Сюзън Пейдж Барбара Буш споделила, че Тръмп е оставил в нея възприятие на боязън - боязън от това, което ще се случи с Америка и със света.

Беше ужасена от това какъв брой доста Тръмп е разделил страната и не знаеше каква ще бъде посоката на републиканската партия, написа Пейдж за някогашната първа дама. Барбара обаче продължавала да има вяра в своята страна: „ Ние сме мощна нация. Всичко ще бъде наред ", споделила тя.

През октомври 2017 година Барбара декларира, че към момента се усеща републиканка. През февруари 2018-а обаче в едно от последните си изявленията споделя - " евентуално през днешния ден към този момент не ".

Барбара Буш е дамата, която в продължения на десетилетия е едно от най-важните лица на консервативните американци. Тя поучава сина си Джеб Буш да се кандидатира за изборите през 2016-а.

Тя е на 90, когато все пак се качва на трибуната дружно със сина си. Тогава декларира " Обичам го. Америка се нуждае от него. Не желая да охулвам Тръмп, тъй като знам, че по-късно той ще продължи да плюе ".

Тръмп дава отговор в туитър - " Джеб, мама не може да ти помогне с " Ислямска страна ", китайците или Путин ".

През последните си месеци ненавистта на Барбара Буш към съветския президент Владимир Путин също пораства - назовава го " Путин, килърът. Най-лошото. Той поддържа Тръмп ".

Барбара Буш в никакъв случай не е харесвала Тръмп. Още през януари 1990 година написа в дневника си за него:

" Символът на алчността на 80-те години ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР