Барак Обама обвини Доналд Тръмп, че се отнася към президентството

...
Барак Обама обвини Доналд Тръмп, че се отнася към президентството
Коментари Харесай

Барак Обама: За Тръмп президентството е поредното реалити шоу

Барак Обама упрекна Доналд Тръмп, че се отнася към президентството като към „ следващото реалити шоу “ в тирада през конгреса на Демократическата партия, предава Би Би Си, представена от "Фокус "

Бившият американски президент съобщи, че неговият републикански правоприемник „ не е узрял в работата, тъй като не може “. В Белия дом Тръмп отвърна, че е определен единствено поради „ ужаса “, в който Обама е оставил американците. На третата вечер на Демократичната конференция Камала Харис одобри номинацията за вицепрезидент на Джо Байдън. На огромният край на конвенцията в четвъртък, определеният претендент за президент на Демократическата партия Джо Байдън ще изнесе тирада.

Така дефинитивно двойката Байдън-Харис ще се изправи против президента Тръмп и неговото вице Майк Пенс в битката за Белия дом на 3 ноември.

Какво сподели Обама?

В сряда вечерта Обама насочи най-острата си офанзива против сегашния държавен глава до момента, говорейки от Музея на американската гражданска война във Филаделфия.

Той сподели: „ Той [г-н Тръмп] не демонстрира интерес да вложи сили в работата. Няма интерес да търси обща позиция. Няма интерес да употребява страхотната мощ на кабинета си, с цел да помогне на който и да е, с изключение на на себе си и приятелите си. Няма интерес да се отнася към президентството като към нещо друго, с изключение на като още едно риалити шоу, което той може да употребява, с цел да притегли вниманието, за което жадува “.

По неговите думи, в резултат на ръководството на Тръмп, Съединени американски щати са „ пуснали в деяние най-лошите си импулси, тежко е потърпевша гордата им известност по целия свят, а демократичните им институции са застрашени както в никакъв случай до момента “.

Бившият президент приказва и за „ целия цирк, цялата измама и неистини, и теории на конспирацията “.

„ Не им позволявайте да ви лишават властта “, помоли той американските гласоподаватели. „ Не им позволявайте да ви лишават демокрацията “.

Обама насърчи симпатизантите си да гласоподават за някогашния му вицепрезидент, Джо Байдън, след 76 дни – описвайки го, като собствен „ другар “ и „ брат “.

Според осведомителната организация Асошиейтед прес, източници, близки до господин Обама, настояват, че изцяло поддържа господин Байдън, само че е смутен от ангажираността на по-младите гласоподаватели и изключително на цветнокожите гласоподаватели.

Бившите американски президенти нормално се придържат към почтено публично безмълвие за своите наследници.

Но още преди четири години, до момента в който беше на поста, Обама предизвести, че ще го одобри като „ персонална засегнатост “, в случай че американците изберат Тръмп, тогава претендент на Републиканците и звезда от телевизионната поредност „ Стажантът “ (The Apprentice).

44-ият президент последователно стана по-откровен за наследника си, до момента в който го наблюдаваше по какъв начин демонтира наследството му.

Както отбелязва Би Би Си, още в понеделник вечерта на Демократическата конференция Мишел Обама се впусна в буйна офанзива против наследника на мъжа си, изобразявайки го като незапознат и с незадоволителни благоприятни условия. Нейните нападки бяха доста шокиращи за голям брой американци, тъй като първите дами на Съединени американски щати, сегашни и някогашни, постоянно са се стремяли да стоят настрани от политическата битка.

Как отговори Тръмп?

На конференция пред Белия дом в сряда Тръмп бе помолен да разяснява офанзивите на своя предходник.

„ Виждам ужаса, в който ни остави и глупавите покупко-продажби, които направи “, съобщи президентът. „ Вижте какъв брой слаб беше той, какъв брой неефикасен президент беше, толкоз неефикасен, толкоз слаб. Президентът Обама не свърши добра работа и повода аз да съм тук са президентът Обама и Джо Байдън “.

Той добави: „ Те свършиха толкоз неприятна работа, че аз съм тук пред вас като президент “. В следващ „ туийт “, Тръмп съобщи още: „ Добре пристигнали, Барак и корумпираната Хилари. Ще се забележим на бойното поле! “

Очаква се президентът да одобри номинацията му за претендент на републиканците от градината пред Белия дом през идната седмица по време на конгреса на неговата Републиканска партия.

В сряда вечер Хилари Клинтън, кандидатурата на демократите през 2016 година, също атакува мъжа, който осуети упоритостите й за Белия дом.

Изказвайки се от вкъщи си в Чапакидик, Ню Йорк, тя сподели: „ Иска ми се Доналд Тръмп да беше по-добър президент. Но, за жалост, той е подобен, какъвто е “.

Бившата първа дама и някогашен държавен секретар добави: „ Четири години хората ми споделяха. Не разбирах какъв брой е опасен‘. Иска ми се да върна времето обратно и да го направя още веднъж. Или, най-лошото. Трябваше да гласоподавам. Е, това не би трябвало да е още едно такова гласоподаване “. Тя добави: „ Гласувайте все едно вашите животи и занаят са заложени, тъй като те фактически са “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР