Bъopъжeнитe cили нa САЩ щe инвecтиpaт нaд 14 млpд. USD

...
Bъopъжeнитe cили нa САЩ щe инвecтиpaт нaд 14 млpд. USD
Коментари Харесай

Армия инвестира 14 млрд. USD в ремонт на пристанища

Bъopъжeнитe cили нa Съединени американски щати щe инвecтиpaт нaд 14 млpд. USD в peмoнт нa пpиcтaнищa и вoдни пътищa. Сумата би трябвало да покрие разноските по над 500 плана в цялата страна. Целта е с реализирането на плановете да се компенсира съвсем десетилетие, в което не са направени задоволителни вложения.

От въпросната сума 4 милиарда USD ще отидат за реновиране на пристанища и вътрешни водни пътища. Близо 5 милиарда USD ще се вложат в създаване на защитни уреди на крайбрежните градове.

Пристанищата се трансфораха в главен акцент на Белия дом, откогато породиха проблеми във веригите на доставки и рекордно високото търсене на вносни артикули от американците. Плановете на армията са да бъде реновирана амортизираната инфраструктура, както и разширение на пристанищата с цялостен на тях да могат да дебаркират по-големи кораби.

Близо 3 милиарда USD ще бъдат вложени в понижаване количеството на евентуалните вреди в резултат на були и наводнения. 1.5 милиарда USD от въпросната сума ще бъде ориентирана към четирите щата, които най-силно пострадаха от урагана Айда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР