Банята в Банкя отваря врати за посетители. Реставрирахме Царската баня

...
Банята в Банкя отваря врати за посетители. Реставрирахме Царската баня
Коментари Харесай

30% намаление за ученици и 50% за пенсионери за минералните басейни и модерното СПА в банята в Банкя

" Банята в Банкя отваря порти за гости. Реставрирахме Царската баня в достоверния тип на всеки подробност. Тя беше в извънредно тежко положение, оставена да се разрушава. Благодарение на общите ни старания с Рангел Марков - кмет на регион Банкя " извънредно красивата постройка е възобновена в цялостния й искра ”, заяви кметът Фандъкова. ВИЖ СНИМКИ ТУК!

" Банята отваря порти за жители за първи път след 2000 година, а от този уикенд към този момент я употребяват софиянци и гостите на столицата всеки ден от 9:00 до 20:00 часа . Посетителите ги чака термална зона с минерален басейн, както и СПА зона със солна стая, сауна и парна баня. Децата и учениците ще употребяват 30 % отстъпка, а пенсионерите - 50 % понижение в делничните дни до 16:00 часа ”, добави ръководителят на Столичния общински съвет Георги В. Георгиев, който и похвали работата на домакините от Софийски парцели, които стопанисват балнеологичния комплекс, който не отстъпва на най-хубавите в Европа.

Термалната зона на минералната баня - СПА центърът, се намира в сутерена, както и достоверните термални басейни. Интериорите са възобновени безусловно по достоверния план от 1906 година Изпълнението е чудесно.

Банята търси концесионер, като към този момент ще се стопанисва от общинското сдружение Софийски парцели , което има опит в ръководството на аквапарка в парк Възраждане. Комплексът от закрити, открити басейни и други атракционни уреди в сърцето на града е различен от по-новите общински обекти, осигуряващи съвременен отдих за хората в столицата напоследък, осъществени в този управнически мандат.
Банята в Банкя, наричана Царската баня, е издигната по времето на цар Фердинад, среща се в достоверен личен парк в самото сърце на спакурорта на София.
Проектирана е от проф. Карл Хохедер, който приключва плана през 1906 година и на 24 май 1911 година банята е била публично открита.

  Мария Пенчева

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР