Банята има свои собствени правила - не можете да третирате

...
Банята има свои собствени правила - не можете да третирате
Коментари Харесай

5-те най-често допускани грешки при почистването на банята

Банята има свои лични правила - не можете да третирате тази стая, както останалата част от къщата. Това важи и за нейното разчистване – би трябвало да се обърне особено внимание, с цел да се обезпечи хигиенична непорочност. Затова разберете какви неточности да избягвате, когато подреждате банята си.

1. Не употребявате защитни ръкавици

Ако и вие сте измежду забравящите, които непрекъснато прескачат ръкавиците при разчистване на банята, това би трябвало да се промени допустимо най-скоро. Кожата е нашата естествена преграда, която има защитна функционалност за тялото, тъй че няма смисъл да я компрометираме при контакт със мощни почистващи препарати. И това нормално се случва при разчистване на банята.
Колко постоянно да сменяте гъбата си за баня?
Въпреки че звучи несвоевременно, гъбата може да бъде с изключение на предмет за разчистване, и гнездо на микроби, които произлизат от влажна и гореща...
Прочети повече
2. Не отделяте задоволително време

Знаете ли - почистването не е прелестно и множеството от нас евентуално желаят да го приключат бързо. За страдание в този случай бързането не е добър консултант. Ако неотложно отмиете почистващите препарати от почистената повърхнина, не им давате време да отстранен дейно всички бактерии. Защото, както сигурно знаете, банята е цялостна с тях. Не си мислете обаче, че тези невидими наематели на вашата баня се концентрират единствено върху тоалетната паница. Има ги в обилие и към сифона на умивалника, душ тавата или ваната, както и при уплътненията и фугите.

3. Разчитате единствено на дезинфекционните кърпички

Много комфортно и бързо решение е – взимате кърпичка от опаковката, забърсвате с нея повърхностите в банята и е готово. За страдание – в случай че почистването беше толкоз просто, евентуално нямаше да ни е толкоз тегаво, когато е ден за разчистване в къщата. В случай на дезинфекциращи кърпички, това е малко като измиване на почистващи препарати прекомерно бързо – няколко бързи придвижвания с влажна кърпички няма да свършат работа.
5 евтини и ефикасни трика, с които банята ви ще заблести от непорочност
Ние сме способни да харчим за разнообразни неща, които даже не са ни нужни. Когато обаче стане дума за банята, то несъмнено не е нещото, з...
Прочети повече
4. Не почиствате пералнята

Знаете ли, че вашата пералня също се нуждае от постоянно разчистване? Ако до момента сте мислили, че самият факт, че перете облеклата си в уреда, прави работа, значи грешите. Е, утайката от прахове и течности за пране, нечистотия и влага основават идеални условия за развиване на плесен и гъбички. Затова най-малко един път месечно настройвайте програмата за разчистване на барабана и проверявайте положението на филтрите на устройството, което ще удължи живота му. Обърнете внимание и на чекмеджето, с което цялостните прахуляк за пране и течности. Утайките постоянно се събират в нейните кътчета и пукнатини, тъй че най-малко един път месечно си коства да миете чекмеджето на пералната машина под бликам топла вода.

5. Забравяте някои неща

Завеса за душ, дозатори за сапун, чинии за сапун и най-после чаши за четки за зъби – забравяте ли от време на време да измиете тези предмети? При почистването на банята няма място за компромис - би трябвало да сте солидни, тъй като всичко е за вашето благоденствие. Трябва да знаете, че банята е сериозно място. При промиване на водата в тоалетната с водата се пръскат бактерии до височина до 1,5 метра! По-късно тези частици вода, дружно с нежелани посетители, се озовават върху цялото съоръжение в банята. Докато за здравия човек те не съставляват по-голяма опасност, то при деца и заболели хора може да има доста по-лоши последствия. Затова се пробвайте да бъдете деликатни по въпроса.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР