Банята е помещението, в което се отпускаме след напрегнат ден.

...
Банята е помещението, в което се отпускаме след напрегнат ден.
Коментари Харесай

Баня оазис с правилния подбор на плочки

Банята е помещението, в което се отпускаме след под напрежение ден. В взаимозависимост от пространството, избираме и дали да сложим душ, душ-кабина или вана. Задължително е, обаче, да изберем верните плочки, с цел да създадем мечтаната атмосфера.

Тъй като банята е влажно помещение, материалите за нея би трябвало да са подбрани по този начин, че да не разрешават образуването на плесен. Необходими са качествени и устойчиви материали.

Когато се избират плочките, би трябвало да се има поради какъв брой е здрав материала, от който са направени. На пазара се оферират плочки от фаянс, гранитогрес, теракот и други Фаянсовите плочки могат умерено да се вземат за стените на банята. За пода би трябвало да са доста по-здрави. Плочките на пода са подложени на по-голямо натоварване и е наложително да са от здрав и и устойчив материал.

За пода на банята можете да се насочите към плочки от. Разбира се, тях можете да употребявате и за стените, само че би трябвало да знаете, че са с по-висока цена от фаянсовите плочки.

Когато преценявате дали плочките да са матови или гланцови, е добре да знаете, че гланцовите се поддържат доста по-трудно, защото се постанова да триете всички пръски след всяко потребление на гуш или мивка.

Някои притежатели избират да боядисат стените на банята. Това е въпрос на усет и персонален избор.

Плочките на пода, като се изключи че би трябвало да са здрави, е добре да са с грапава повърхнина. Така няма да има заплаха да се подхлъзнете до момента в който се къпете.

също е персонален избор. Не забравяйте, че за по-малките помещение са подобаващи по-светлите и лъчезарни цветове. Тъмния цвят ще сътвори усещането за дребни размери на помещението, а и поддръжката на тъмните плочки в банята е много по-трудна от светлите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР