Банята е място, в което релаксираме, грижим се за хигиената

...
Банята е място, в което релаксираме, грижим се за хигиената
Коментари Харесай

8 неща, чието място не е в банята

Банята е място, в което релаксираме, грижим се за хигиената и визията си. Много от движимостите ни са там, с цел да са ни по-лесни за потребление. За някои от тях топлината и влагата не са потребни. Ето кои неща би трябвало незабавно да махнете от банята.
Лекарствата
 Ето по какъв начин най-бързо да се отървете от ръждата и петната в банята Ето по какъв начин най-бързо да се отървете от ръждата и петната в банята
Много домакини знаят какво съставлява ръждата и какъв брой мъчно е да се отстрани. Необходимо е неотложно да се подхващат ограничения за реш...
Удобно е медикаментите, които пиете всекидневно, да са в банята, с цел да не ги забравяте, само че не би трябвало да го вършиме. Високата мокрота и температура вредят на медикаментите. По наставление те би трябвало да са на изсъхнало и проветриво място, а в банята няма такива условия.
Халати и кърпи
Точно в банята е най-голямата потребност от кърпи и халати. Не можем да се облечем, без да сме се подсушили с хавлия. Затова те са непрекъснато там. Оказва се, че не би трябвало, защото хавлиите са съвършен развъдник на бактерии, когато са на влажно и топло място като банята. Нужно е да са добре изсушени и отвън санитарното помещение.
Книги и списания
Мнозина имат нездравословния табиет да четат книги и списания до момента в който са в банята или тоалетната. Те, обаче, не би трябвало да се съхраняват там. Влагата може да ги повреди необратимо.
 Как да се оправим с влагата в банята Как да се оправим с влагата в банята
Банята безспорно е едно от обичаните места за всеки от нас. Тя служи за осъществяване на редица водни ритуали и също толкоз релаксиращи прочие..
Бижута
Бижутата се окисляват, когато са под въздействието на влага и пара. За да не се ядосвате, че всичките ви декорации са потъмнели, незабавно ги махнете от банята.
Четки за грим
Четките за грим се трансформират в комфортно място за развиване на бактерии поради гъстите косъмчета. Ако не ги почиствате постоянно, бързо ще навредят на кожата и на целия ви организъм. Най-добре е да се съхраняват на място, надалеч от влагата.
Четка за зъби
 Как да почистите фугите и цялата баня до искра Как да почистите фугите и цялата баня до искра
Заради водата, парата и мръсотията, банята е превъзходен дом за бактерии, гъбички и нежелани миризми. Затова е изключително значимо да се поддържа...
Аналогично е правилото и за четките за зъби. Подменяйте ги по-често, с цел да избегнете инфекциите, породени от бактериите и микробите, живеещи в тях. Едва ли някой държи четката си за зъби отвън банята. Инфекциите могат да се избегнат, в случай че постоянно се подменят четките с нови.
Парфюм
Качествата на обичания ви парфюм могат да бъдат изменени от влагата в банята. Възможно е да бъде разрушена молекулярната чупливост на парфюма и той да стане малотраен.
Лак за нокти
Трайността на лаковете за нокти е към 2 години, само че те бързо могат да се скапват, в случай че не им се дават верни условия. В банята, сигурно, няма такива.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР