Банята е една от основните стаи в нашия дом и

...
Банята е една от основните стаи в нашия дом и
Коментари Харесай

Как правилно да изберем цветовете за банята! Кои са най-добрите!?

Банята е една от главните стаи в нашия дом и нейната украса е доста значима, с цел да я направи умерено и комфортно пространство. Трябва да обърнем особено внимание на цвета, който избираме, когато го рисуваме. Трябва да изберете верния колорит и да го комбинирате по най-хубавия метод с други нюанси.

Като се има поради размерът и оформлението на банята, внимавайте да не изберете цвят на багра, който прави банята да наподобява по-малка, в сравнение с към този момент е. Ако мислите да подготвите и боядисвате стените на банята си независимо, помислете за следните препоръки, които имаме за вас.

Естествена светлина против Изкуствена светлина

Едно от нещата, които вършат избора на цвят на багра толкоз сложен, е неналичието на естествена светлина в множеството бани. 

За да изберете цвят, за който знаете, че ще работи добре в пространството, разгледайте картите за боядисване и цветните образци в банята с включени и изключени светлини. По този метод вие знаете какъв цвят ще наподобява денем с изключени светлини, а измежду нощ с включени светлини. Ако цветът работи добре и в двете среди, първият тест минава.

Изберете три цвята

Правилото на трите е превъзходен управителен принцип за основаване на цветова скица на банята. Изберете безпристрастен, богат цвят и акцент. За да извършите това сполучливо, помислете за пропорциите и разчитайте на оформление 70/20/10: Използвайте най-светлия цвят за 70 % от декора на стаята, втория най-светъл за 20 % и най-смелия за 10 %.

Смесете два неутрални цвята

Комбинация от най-вече неутрални цветове може да направи дълъг път за основаване на атмосфера на мира и успокоение в банята. Отново важат разпоредбите за пропорция: За два цвята за баня се фокусирайте върху систематизиране 70/30. Две неутрални, като сиво и бяло, основават в действителност забавна цветова композиция, която е занижена, без да е скучна. За спомагателен образен интерес, включете модел, като плочки от рибена кост на пода, или мрамор върху плотове или сайдинг.

Не се опасявайте от тъмните цветове

Много хора пропущат топли, богати, дълбоки тонове в интерес на по-светли, по-ярки тонове в дребни стаи. Това е тъпо, тъй като цветове като какаото могат да предложат трагичен контрастност, изключително в уравновесена баня с бели тапицерии и бели такъми за баня. 

Обърнете внимание на местоположението

Друг метод да изберете цвета на вашата багра за баня е да оставите нейното местонахождение да управлява вашия избор. Ако живеете в типично заоблачен регион, избора на ослепителен цвят може да увеличи настроението ви и да ви даде слънчева светлина. По същия метод, в случай че вашият дом се намира покрай плаж или езеро, потреблението на наситено синьо може да подчертае естествените сини тонове в небето и моретата, които обкръжават дома ви.

В допълнение към местоположението, помислете какво значи банята за вас, в случай че най-вече употребявате банята си за релаксираща вана, помислете дали да употребявате мрачно сиви или светлосини, вместо ярки, енергизиращи цветове.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР