Баня Лука. Президентът на Република Сръбска Милорад Додик предупреди, че

...
Баня Лука. Президентът на Република Сръбска Милорад Додик предупреди, че
Коментари Харесай

Милорад Додик: Проектът за национално обединение на сърбите е разумен, логичен и политически справедлив

Баня Лука. Президентът на Република Сръбска Милорад Додик предизвести, че сръбската национална общественост във всички републики от някогашна Югославия, като се изключи Сърбия, е в съвсем пагубно състояние. Додик акцентира, че като народ сърбите са претърпели доста през предишния век и заслужават план за национално обединяване, което е изцяло рационално, разумно и заслужено в политическия смисъл на думата, написа вестник Danas.
„ Сърбите би трябвало да се обединят към нашите двете страни и последователно да се трансфорат в едно – в националния смисъл на думата “, съобщи Додик, отблязвайки, че сърбите имат напълно естествено предпочитание да бъдат част от една нация-държава. Президентът на Република Сръбска изрази убеденост, че това тяхно предпочитание ще се сбъдне през този век.
„ Щом една Германия не можа да преодолее раздялата и съществуването на две страни и една нация, това сигурно е знак за сърбите, че през този век може да работят за националния план на обединяването, което е рационално, разумно и политически заслужено “, безапелационен бе Додик.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР