Банско. Унгарско-българска делегация, водена от заместник министър-председателя Валери Симеонов, бе

...
Банско. Унгарско-българска делегация, водена от заместник министър-председателя Валери Симеонов, бе
Коментари Харесай

Благоевград: Унгарско-българска делегация, водена от вицепремиера Валери Симеонов, бе на посещение в Банско

Банско. Унгарско-българска делегация, водена от заместител министър-председателя Валери Симеонов, бе на посещаване в Банско като част от формалната стратегия във връзка Деня на унгарско-българското другарство – 19 октомври. Това оповестиха от пресцентъра на Община Банско .
Държавният секретар на министерството на човешките запаси в Унгария – Миклош Шолтес, неговият основен отговорник – Тирчи Рихард, народния представител в унгарския парламент с български генезис – Симеон Варга, бяха част от делегацията, като от българска страна участваха още Мариана Николова – шеф на политическия кабинет на вицепремиера Симеонов, и Георги Николчев – консултант по икономическите и демографските въпроси.
Официалните лица бяха посрещнати от кмета Георги Икономов, който персонално ги срещна с локалните забележителности, историята и духа на града. В рамките на визитата, Миклош Шолтес закупи визия за опциите на най-хубавия курорт в Източна Европа, за профила на туристите, посещаващи Банско през другите сезони, както и за политиката на локалната администрация, да понижава сезонността посредством провеждането на редица културни и фестивални събития през летния сезон. Държавният секретар Шолтес и депутата Симеон Варга, поеха ангажимент да лобират за побратимяването на Банско с град в Унгария и да работят за популяризирането на дестинацията измежду унгарците.
„ Основите за по-тесни взаимоотношения са положени, още повече, че в Будапеща се намира една от най-запазените български общности, където нашите обичаи и изкуство се ценят и поддържат и до през днешния ден. Благодаря на господин Симеонов, по тази причина че оцени Банско по достолепие, включвайки града ни в формалната междуправителствена стратегия. Вярвам, че Банско на собствен ред е показало България почтено ”, разяснява Икономов формалното посещаване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР