Банско. След успехите на своите възпитаници от Школата по народно

...
Банско. След успехите на своите възпитаници от Школата по народно
Коментари Харесай

Благоевград: Школата по народно пеене и интереси „Свирим, пеем и мечтаем” към НУ „Св. П. Хилендарски” – Банско спечели отличия от видеоконкурса „Децата и фолклора – 2019”

Банско. След триумфите на своите ученици от Школата по национално пеене и национални принадлежности и действия по ползи „ Свирим, пеем и мечтаем ” към НУ „ Св. П. Хилендарски ” – Банско, самопризнание получи и техният началник Марин Бърдарев. Това оповестиха от пресцентъра на Община Банско . Той е почетен с „ Първа премия – ЛАУРЕАТ ” във видеоконкурса „ Децата и фолклора – 2019 ”. Конкурсът е годишен и се организира във Варна, а награждаването на лауреатите се организира в Пловдив на 24-ти март на заключителния гала-концерт. Целта на състезанието е изява и разпространение достиженията на учителите по музика с децата в региона на фолклора. В състезанието са взели присъединяване над 120 учители по музика от ДГ, НУ, ОУ и СУ от цялата страна. Всички участници са оценени от способеното жури в състав: проф. акад. Милчо Василев – ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, Николай Гурбанов – ръководител на Български народен юношески фолклорен съюз, Павлинка Тодорова – музикален възпитател в НУИ „ Добри Христов ” – Варна.
Марин Бърдарев взе участие с видео-материал от седем фолклорни песни изпълнени от неговите възпитаници на последния взаимен концерт от предходната година през месец август с гост-изпълнители: Клавдия Драганова – преподавател по музика в Международна гимназия „ Проф. доктор В. Златарски ” – София, Ганчо Гавазов – диригент на Представителен хор към НУФИ „ Широка Лъка ” и Петър Миланов – контрабасист на отбор „ Филип Кутев ” – София.
Както е известно, дребните гении започнаха своето музикално развиване, с помощта на Общинската лятна стратегия „ Детско лято ”, която се организира всяка година в Началното учебно заведение. От месец юни Школата по музика чака своите нови попълнения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР