Банско ще бъде домакин на втори кръг от най-мащабното шахматно

...
Банско ще бъде домакин на втори кръг от най-мащабното шахматно
Коментари Харесай

Национално шахматно турне „Асеневци“ в Банско

Банско ще бъде хазаин на втори кръг от най-мащабното шахматно събитие – Национално шахматно турне „ Асеневци “.

Събитието ще се организира под патронажа на кмета на Общината – Иван Кадев на 14 ноември

от 15.00 часа в тържествена зала на НЧ „ Никола Вапцаров – 1894 “.

Турнето минава през 30 града из цяла България. То се провежда от Шахматен клуб „ Асеневци “ – Велико Търново. Каузата на плана е да разпространява шахмата и да даде опция всеки искащ да тренира гратис.

Многократният първенец на България и професионален треньор Даян Нинов ще опише на участниците легендата за шахмата и ще ги запознае с разпоредбите на играта. Предвидени са отборни игри, които ще слагат на тестване бързината, концентрацията, творчеството на състезателите, както и самостоятелни надпревари с въпроси.

В 16.15 часа ще стартира сеанс на едновременна игра против Даян Нинов и Донка Шивачева. Тя е многократна шампионка на България във всички възрастови групи и вицеевропейска шампионка за девойки, бронзов медалист на Европейско състезание при дамите, деен треньор и играч.

Победителите ще получат атрактивни награди – шахматни комплекти, раници, литература, тениски, сувенири и други Всички участници ще се снабдят с ваучери за безвъзмезден едномесечен онлайн курс по шахмат под управлението на професионални треньори.

На финала ще се организира шампионат, а сполучливо миналите през този стадий от образованието ще получат документи. В проявата може да взе участие всеки искащ, без значение на какъв брой години е и дали може да играе шахмат.

Бъдете част от най-мащабното шахматно събитие в България!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР