Банско. С Вазовото стихотворение Аз съм българче“ , произнесено от

...
Банско. С Вазовото стихотворение Аз съм българче“ , произнесено от
Коментари Харесай

Благоевград: „Аз съм българче“ звуча в Банско за 15-ти септември

Банско. С Вазовото стихотворение „ Аз съм българче “, произнесено от стотици детски гласове, бе открита образователната година в град Банско. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . За трета поредна година, празничният първи образователен ден в планинския град стартира с общоградско празненство на централния площад, където първолачетата, техните по-големи каки и батковци, гимназистите и техните учители, бяха поздравени от кмета Георги Икономов.
„ Отново пристигна време да открием образователната година. 15-ти септември е ден, който всички усещаме като празник. Защото го свързваме със светлината на знанието и с вярата в бъдещето. На добър час, благи възпитаници! Помнете, че смисъла на думите обучение, нематериалност, непримиримост и почитание, в никакъв случай няма да излязат от мода! На добър час, уважаеми учители! Носете гордо професионалното си звание, тъй като всички ние сме поверили бъдещето си във вашите ръце! На всички искам сполучлива образователна година! “ приветства той събралото се голям брой.
На днешния ден за първи път прекрачват прага на родното учебно заведение 131 първокласника, а общо 1788 ученика се образоват на територията на общината. Възпитаниците на трите професионални гимназии, идващи от близките обитаеми места, ще бъдат улеснени в напредването си до образователните заведения с нов учебен рейс. Той бе възложен часове преди първия образователен ден от Министерството на образованието, със съдействието на народния представител от Банско – Александър Мацурев.
ОУ „ Св. Климент Охридски “ в Добринище също може да се похвали с нова облага – актуализирана учебна трапезария. Със старта на новата образователна година, учениците във втория по величина град в община Банско, ще имат проведено обедно хранене, според стандартите, в комфортна и удобна конюнктура, като средствата за ремонта на пространствата бяха обезпечени от общинския бюджет.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР