Банско. С детска постановка, в която участваха деца с увреждания

...
Банско. С детска постановка, в която участваха деца с увреждания
Коментари Харесай

Благоевград: Дневният център за деца с увреждания „Здравец” в Банско навърши 20 години

Банско. С детска режисура, в която участваха деца с увреждания и техните връстници от общообразователните учебни заведения, беше маркирана 20-годишнината от основаването на Дневен център за деца с увреждания „ Здравец ” в град Банско. Това оповестиха от пресцентъра на Община Банско . Театралната пиеса по претекстове от „ Мечо Пух ” беше изиграна на сцената на Читалище „ Никола Вапцаров ”, с цел да покаже, че няма физически граници, когато има реципрочност и приемане.
Така родители, експерти, учители, специалисти и донори означиха юбилея на първата обществена услуга от този вид в община Банско. В края на тържеството имаше торта.
Кметът Георги Икономов, който беше посетител на честването, поздрави децата, техните родители, както и обществените служащи към дневния център. „ Открит през 1998 година, Центърът поставя основите на модерните обществени услуги на територията на община Банско. А обществената работа не е единствено специалност, база от познания или осъществяване на избрани политики. Социалната работа е идея, която се подчинява на правила и полезности. За нея ни сплотява разбирането, че единствено с общи старания е допустима смяна в живота на децата с увреждания, на техните фамилиите и обществените общности. Вярвам, че за 20 години смяната в публичните настройки към този момент е реалност. Вярвам, че с дребни, само че уверени стъпки вървим в вярната посока ”, съобщи той от сцената.
Дневният център за деца с увреждания е комплекс от обществени услуги за изцяло обслужване на децата денем, които са свързани с даването на храна, облекчаване на ежедневните, здравните, рехабилитационни потребности, организация на свободното време и персоналните контакти. Центърът разполага с мини-кухня, арт работилница, басейн, сензорна стая, добре оборудван рехабилитационен салон и вътрестълбищен въжен превоз за консуматори с инвалидни колички.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР