Банско. От 7 юли стартира автобусната линия Банско – местността

...
Банско. От 7 юли стартира автобусната линия Банско – местността
Коментари Харесай

Благоевград: Нова автобусна линия по маршрут Банско – хижа Вихрен ще изпълнява превози от 7 юли

Банско. От 7 юли започва автобусната линия Банско – местността Шилигарника – хижа " Вихрен ". Линията ще работи през дейния летен сезон, когато Пирин става притегателно място за хиляди фенове на летните планински интензивности. Това оповестиха от пресцентъра на Община Банско . Линията ще бъде обслужвана три пъти на ден, като часовете на потегляне от региона на Автогара Банско са 8.30, 13.20 и 17.00 часа, а от х. " Вихрен " – 9.20, 14.10 и 17.50 часа всеки ден.
„ Мислейки върху транспортната скица за тази туристическа маршрутната линия, се съобразихме с ритъма на придвижване на туристите в планината през летния сезон. Предвидили сме задоволително спирки в границите на града, от където искащите могат да се качат. Отделно от това, на път за хижа " Вихрен ", линията минава през местността Шилигарника и къмпинг Бъндерица ” разяснява кметът Георги Икономов и добави „ с изключение на, че по този метод ще улесним напредването на туристи в планината, се стремим да понижим достъпа на коли към Парк „ Пирин ”. Активният летен сезон притегля доста хора, което от една страна води до тапи по тесния планински път, до опасности за водачите и останалите участници в придвижването, а от друга – до замърсяване на средата с въглеводородни излъчвания. Както всяко лято, и този сезон предвиждаме да издадем заповед за ограничение придвижването на коли във високопланинската част. Затова и тази автобусна линия съставлява една добра опция за напредване в планината, като при нужда ще пуснем в допълнение рейсове ”.
Повече информация по отношение на разписанието на автобусната линия, може да бъде открита на формалната електронна страница на община Банско www.bansko.bg.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР