Банско. На своето редовно заседание, Общински съвет-Банско избра свой нов

...
Банско. На своето редовно заседание, Общински съвет-Банско избра свой нов
Коментари Харесай

Благоевград: Общински съвет-Банско e с нов председател - Петър Баряков

Банско. На своето постоянно съвещание, Общински съвет-Банско избра собствен нов ръководител. Това е Петър Баряков – общински консултант, определен от листата на Коалиция „ ЗАЕДНО ЗА ОБЩИНА БАНСКО ” – Вътрешна македонска революционна организация, ББЦ, ДСХ, АТАКА. Новият ръководител бе подсилен с 14 гласа от общо 16 присъстващи. Това оповестиха от пресцентъра на Община Банско.
Петър Баряков има дълголетен политически опит зад тила си. Той е първият демократично определен кмет на Банско за интервала 1991 – 1995 година, бил е заместник-кмет, към този момент е втори мандат консултант в локалния парламент.
Под управлението на новия ръководител, съветниците утвърдиха доклада за осъществяване на бюджета на община Банско за 2016 година, както и настоящото му осъществяване към 30.06.2017 година Дадено бе единодушие за преобразуването на Детска градина „ Здравец ” – гр. Банско в две независими детски градини – ДГ ”Здравец ” – гр. Банско и ДГ „ Мечо Пух ” – гр. Добринище. С отделянето на детското заведение в Добринище се цели възстановяване на организацията и действието му, както и реализирането на директен надзор върху ежедневната активност.
Местният парламент гласоподава допълнение към Годишния проект за прилагане на дървесина от общинските гори, намиращи се на територията на ДГС „ Добринище ”. Одобрението на спомагателни количества дървесина идва като разследване от нуждата от санитарна сеч на засегнатите горски масиви от така наречен корояди – инсекти, увреждащи дърветата. Изсечената дървесина ще бъде продавана според одобрения ценоразпис.
Бе гласувано участието на Община Банско, в качеството си на асоцииран член, в интернационалното съдружие с нестопанска цел „ Мрежа от градове с езера ”. Включването на планинската община идва след покана за присъединение от страна на сдружението. Членството ще разреши реализиране на общо съдействие при присъединяване в европейски и интернационалните планове, продан на положителни практики и други. „ Мрежата ” се състои от 39 члена, множеството от които са гръцки общини.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР