Банско изпрати юли и посрещна август в пълния си блясък.

...
Банско изпрати юли и посрещна август в пълния си блясък.
Коментари Харесай

Банско изпрати юли и посрещна август в пълния си блясък

Банско изпрати юли и посрещна август в цялостния си искра.
В петък вечерта централният площад преливаше от багри, ритми и страсти. Дългоочакваният концерт на самодейните сформира към читалище „ Никола Вапцаров ” се трансформира в апотеоз на мощния дух на банскалии. Над 100 самодейци танцуваха, пяха, свириха и забавляваха зажаднялата за наслада аудитория и демонстрираха на всички, че „ В Банско е по този начин! ”.

В първия ден на август, на кулинарната галерия на Задругата на банските механджии „ Уникално Банско ” беше показана вкусната страна на банските обичаи. Стотици се любуваха на неповторимите и единствени по рода си специалитети на Банско, подправени с достоверни бански песни.

Фолклорът преля с къс летен дъжд в класическа музика. На откритата сцена в центъра, стотици гледаха операта на В.А.Моцарт „ Бастиен и Бастиена ”, показана от Камерна опера Благоевград. Блестящите гласове на солистите на благоевградската опера Венера Мелеки, Юрий Николов, Теодора Петрова и Михаил Михайлов, под диригентската палка на маестра Светлана Галианова, украсиха лятната нощ с осъществявания на известни арии от опери и оперети на велики композитори.
Дори работната атмосфера в почивните дни беше празнична. Гостите на Банско се научиха от банските баби да предат и пресукват и видяха слънчеви дъги в пръските на бистрата пиринска вода над валевицата с пъстрите бански черги на Мария Кушлева.
Изложбата на нереално изкуство на Мариана Стефанова в Туристическия информативен център обогати палитрата на лятно Банско.
А Пирин подари на хилядите туристи незабравими мемоари, витална мощ и сила.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР