Банско. Изграждането на втори кабинков лифт в Банско ще спомогне

...
Банско. Изграждането на втори кабинков лифт в Банско ще спомогне
Коментари Харесай

Стефан Апостолов, ГЕРБ: Изграждането на втори кабинков лифт в Банско ще спомогне за развитието на курорта и ще намали младежката безработица

Банско. Изграждането на втори кабинков въжен превоз в Банско ще спомогне за развиването на курорта, само че и ще понижи младежката безработица. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ – Пирин Стефан Апостолов, народен представител в 44-то Народно заседание, заместник-председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и член на Комисията за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабандата, в Парламента. Според него тематиката за втория кабинков въжен превоз в Банско в действителност е много проблематична, тъй като в България еколозите непрестанно намират нещо, което не е наред. „ За мен това е доста забавно, тъй като съм имал опцията да навестявам зимни курорти в Швейцария и Австрия, където явно нямат сходни усложнения. В тези страни има доста кабинкови лифтове и десетки километри уреди, а в България за един кабинков въжен превоз се вършат толкоз проблеми. За мен персонално зад протичащото се в България стоят нечии ползи или метафорично казано „ нещата намирисват “. Смятам, че с цел да върви туризма в Банско, то би трябвало да има втори кабинков въжен превоз, тъй като за всеки човек, който кара ски, това е доста значимо “, сподели още депутатът Апостолов.
Той означи, че не е скиор, само че има доста другари, които са и знае от тях, че през зимния сезон опашките на лифта в Банско са големи и се постанова се чака се с часове, с цел да може оборудването да бъде употребявано. „ Туристите желаят, когато заплащат, да имат опцията да употребяват услугата, за която са заплатили избрани средства. Наистина не е редно да дадеш пари, след което да ползващ дадена услуга най-много два-три пъти през целия ден. Ако има втори кабинков въжен превоз, нещата ще станат много по-организирани и ще е доста по-лесно за туристите. Само по този начин ще може да притеглим и повече гости, тъй като съгласно мен сега ги отблъскваме. Всеки може да си направи информация в интернет и да види, че в доста от интернационалните конгреси, задграничните туристи, които са били в Банско, споделят, че доста се бавят на кабинковия въжен превоз, което им основава дискомфорт “, уточни Апостолов. По думите му в България и по-специално - в Банско, би трябвало да има обслужване, което да притегля, а не да отблъсква посетителите.
„ Освен това Банско е може би най-известният зимен курорт на Балканите и заради тази причина развиването му е доста значимо за нас. За Симитли също е добре да има добре развъртян туризъм в Банско, тъй като дистанцията сред двете общини е 30 км. Има и още нещо, което е значимо във връзка с Банско, и това е, че доста хора от района работят там. В Банско има хора от Област Благоевград, Кюстендил, София и изобщо от цяла България, и то - все млади. Говорим за младежка безработица – ето един от инструментите за справяне с нея “, разяснява националният представител Стефан Апостолов.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР