Банско изавършиха наравно 2:2 в отложения мач от 22-ия кръг

...
Банско изавършиха наравно 2:2 в отложения мач от 22-ия кръг
Коментари Харесай

Автогол в добавеното време донесе точка на Банско срещу Балкан

Банско изавършиха наедно 2:2 в отсрочения мач от 22-ия кръг на Югозападната. Отборът, воден от Иван Редовски, изглеждаше сигурен победител, само че в добавеното време футболист на гостите си означи автогол и двата отбора поделиха по една точка.

Калоян Бонев откри резултата в 20-ата минута, а малко откакто измина половин час игра Жоро Рошков възвърне паритета. През второто полувреме Павел Петков (65) още веднъж даде задатък на гостите и когато мачът изглеждаше със сигурен край, Бонев си означи злополучен автогол, съобщи Sportal.bg.

По този метод ботевградчани пропуснаха опцията да се приближат до водача Беласица и остават на 6 точки от върха в Югозападната Трета лига.

Банско заема седмо място в класирането и продължава положителната си серия без загуба, като към този момент 6-и следващ мач тимът не познава усета на провалянето (5 победи, 1 равенство).

Домакините започнаха по-активно и още в 6-ата минута Борис Галчев извърши директен свободен удар от отдалеченост, който затрудни противниковия пазач, само че в последна сметка не се стигна до нещо по-опасно пред Костадин Котев.

Балкан отговори с рискова контраофанзива, която приключи с изстрел от наказателното поле, само че вратарят на Банско улови безпроблемно.

Малко преди да измине четвърт час игра гостите бяха покрай попадение. Калоян Бонев насочи мощен удар от далечно разстояние, само че топката разтресе горната греда.

В 20-ата минута Балкан откри резултата след бързо развито нахлуване по десния фланг. Николай Цветков проби в пеналтерията и стреля по земя, а стражът на домакините съумя да се намеси. При добавката обаче Калоян Бонев нямаше проблем да вкара кълбото в полуопразнената врата.

В средата на полувремето Павел Петков опита да изненада Атанас Тъпигьозов от отдалеченост, само че вратарят на Банско внимаваше и се намеси.

В 33-ата минута домакините възвърнаха равенството, възползвайки се от недоразумение в отбраната на Балкан. Марио Димитров центрира отдясно, а защитата на гостите не работи по най-хубавия метод, което разреши на Жоро Рошков да прати топката в мрежата.

В 54-ата минута като по знамение Балкан още веднъж не излезе напред в резултата. Костадин Велков бе оставен непокрит в непосредствена непосредственост при ъглов удар, само че изстрелът му с глава не откри очертанията на вратата.

В 65-ата минута Павел Петков се отлични със страхотни самостоятелни дейности, откакто поредно се оправи с няколко противникови бранители и отблизо разстояние не остави шансове за интервенция на Атанас Тъпигьозов.

Четвърт час преди края на постоянното време Павел Петков стреля технично от директен свободен удар, само че опитът му не бе увенчан с триумф.

В първата минута от добавеното време Банско стигна до равенството. Борис Галчев центрира от корнер, а футболист на Балкан засече кълбото в личната си врата.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР