Банско. Фестивалът за оперна и класическа музика – Банско Опера

...
Банско. Фестивалът за оперна и класическа музика – Банско Опера
Коментари Харесай

Благоевград: Кметът на Банско Георги Икономов и зам.-министър Румен Димитров откриха фестивала „Банско Опера Фест“

Банско. Фестивалът за оперна и класическа музика – Банско Опера Фест, стартира своето девето издание. С разнообразна стратегия, уредниците от Монте Мюзик привлякоха още веднъж феновете на красивото изкуство. Това оповестиха от пресцентъра на Община Банско . Събитието стартира с концерта „ Класиката среща АББА ”. Пред изпълненото площадно пространство, Даниела и Юлия от дует „ Мания ” извършиха най-популярните песни от репертоара на именитите АББА, под музикалния акомпанимент на оркестъра на Държавна опера – Стара Загора.
Специално за откриването на фестивала, дойде заместник-министъра на културата Румен Димитров. Заедно с кмета Георги Икономов, те насочиха своите приветствия към почитателите на оперното изкуство, към уредниците от Монте Мюзик, както и към музикантите от Старозагорската и Варненската опера.
„ Звездите на небето над Банско са гостоприемни за всички музикални жанрове. Тук се усещат еднообразно добре класиката, джаза, актуалната поп музика и националната музика. Банско се потвърди като вселенски град и в действителност се трансформираме в лятна фестивална столица на Балканите.
За мен е радостно още веднъж да бъдем домакини на едно от най-красивите изкуства в историята на човечеството, а точно операта и класическата музика. Пожелавам на жителите и гостите на курорта прелестни минути с нашия фестивал ” сподели градоначалникът от сцената на Банско Опера Фест.
Ресорният заместник-министър изрече своето удовлетворение от наличието си в планинския град. Преди да се включи в формалната гала, той организира работна среща с Икономов, на която разискаха мощната културна политика на планинската община и опциите за подпомагане от страна на министерството за разширение на културната политика.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР