Банско е курорт, който предлага многобройни развлечения и приключения за

...
Банско е курорт, който предлага многобройни развлечения и приключения за
Коментари Харесай

Ски и други приключения в Банско - емоции и адреналин за всеки

Банско е курорт, който предлага многочислени развлечения и завършения за дребни и огромни и през зимата, и през лятото. Той е подобаващ и за отмора на цялото семейство, и за тиймбилдинг, и за другарски компании, решили да се отдадат на занимания. Зимният сезон тук е пет месеца - от декември до април. Освен ските и сноуборда, се оферират и разходки с моторни шейни, параглайдинг-полети с инструктор, ледена пързалка и други. 

Официалното разкриване на зимния ски сезон в Банско постоянно е доста атрактивно - с " адреналинови " игри, огромни награди, музика, концерти на водещи реализатори, танци, кулинарно шоу и така нататък Тук да вземем за пример обичаен посетител е Ути Бъчваров, който организира цяло кулинарно премеждие, правейки за присъстващите суджук от 50 кг или готвейки ястия от 100 кг месо и така нататък Търсачите на съкровища в снега пък ги чакат многочислени награди, измежду които и първокласен автомобил, също и златни монети в кабинковия въжен превоз. За откриването на сезона тук постоянно идват и митове в зимните спортове, с които искащите могат да се състезават в тимове. Сред гостите, които ще открият  сезон 2018/2019 в Банско на 15 декември, е първенецът на Европа и на планетата Патрик Ортлиб.

Пистите в Банско за ски и сноуборд са съобразени с особеното равнище на притежаване - има и за напълно начинаещи, и за напреднали, и за професионални спускачи. За неумелите се предлага образование за всевъзможни възрасти - на дребни и по-големи групи, или самостоятелно, и всевъзможни удобства. Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс 5 звезди да вземем за пример обезпечава за гостите си въжен превоз карти, комфортни разновидности за превоз, ски дрешници, подпомагане за образование и така нататък Хотелът предлага и един от шлагерите в приключенията в Банско - две ескейп стаи, подобаващи и за деца, заради което Хакер и Египет са извънредно желани от  туристите фамилни игри. 

Приключения в Банско през лятото 

Може да звучи изненадващо, само че през лятото планинският курорт Банско предлага обичайно морско премеждие. При това - неповторимо за цяла Европа. Става дума за водната пързалка от 400 метра. На континента няма по-дълга от нея, а скоростта, която може да се доближи при втурване, е 45 километра в час. Пързалката е част от развлекателния комплекс на Бъндеришка поляна, чиято надморска височина надвишава 1600 метра.  

За търсачите на завършения има и tubing - втурване по специфичен улей с гумени шейни. Има също по този начин миниигрища за голф и футбол, стр© елбище, стена да катерене. Комплексът е увлекателен и за деца - за тях са надуваемите замъци-батути и пързалки, детските кътове с забавни катерушки и пасарелки. Вариант за повдигане на адреналина е и планинското колоездене, за което от комплекса могат да се наемат колела.

Районът на Банско дава благоприятни условия и за многочислени други завършения. Много атрактивна и желана от туристите е конната езда в планината, оферират се също прочувствен лов и риболов  с подготвяне и дегустация на улова на място, пешеходни направления измежду алпийската природа. Има и рискови спортове като скално катерене и алпинизъм, втурване с лодки по буйни сектори на Струма и Места, ATV направления и други Особено забавни за туристите са банските пикници, при които искащите могат да бъдат отвлечени от хайдути с коне и каруци до някое картинно място край Банско.

Там " отвлечените " могат да опитат банските специалитети - мезета и гозби, локалното вино и ракия, а фолклорни сформира показват бански традиции, обреди, песни и музика. Тъй като локалният фолклор е доста забавен за туристите, в Банско има и курсове по национално пеене, танци, свирене на тамбура, гайда и други Хиляди почитатели притеглят и разнообразните интернационалните фестивали, които се редуват през цялата година - етно, джаз, опера, балет, известна музика и така нататък, и са неповторимо преживяване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР