Банско бе домакин на състезания за купа Савич“, в които

...
Банско бе домакин на състезания за купа Савич“, в които
Коментари Харесай

Банско- домакин на детска купа Савич


Банско бе хазаин на надпревари за купа „ Савич “, в които взеха присъединяване над 200 деца от повече от 20 ски клуба, в това число и посетители от Прищина. Момичета и момчета от три възрастови категории - U8, U10 и U12 се състезаваха в дисциплината великански слалом. Всички те трансфораха надпреварата в същински зимен празник.
В категория U8 девойки безапелационно първото място завоюва Велина Панчева от Ски клуб „ Юлен “, за тима на Ски клуб „ Банско “ Георгия Балева е единадесета. При момчетата второ място зае Александър Муса от тима на СК„ Юлен “. Най-добро показване за тима на Семеен кодекс „ Банско “ записа Йоан Кехайов, който се подреди на осмо място. От тима на Ски клуб „ Добринище 2015 “ Любомир Шопов господства пред съотборниците си, класирайки се на дванадесето място.

При девойките в категория U10 Виолета Модева от „ Юлен “ съумя да се класира на пето място, а съотборничката й Божидара Дурчова реализира седмо място в крайното класиране. При момчетата в същата категория за тима на СК„ Юлен “ на стълбичката на спечелилите на второ място се качи Велислав Главчев, четвърто място завоюва съотборникът му Алекс Кибар и десето място за Никола Вишанин, също от тима на СК„ Юлен “.

За Ски клуб „ Банско “ с най-хубаво класиране е Теодор Врачков, който се подреди на седемнадесето място, а вярата на ски клуб „ Добринище 2015 “ Борис Радулов съумя да направи класиране в топ 30 в най-многобройната спортна група.

В категория U12 Лилия Хаджистоянова от клуба на „ Юлен “ финишира първа при девойките, четвърта се класира Илияна Вълканова „ Юлен “, а Евгения Алтънова „ Юлен “ зае седмо място. За ски клуба на „ Добринище “ най-добре се показа Жулиета Шопова, която зае двадесет и четвърто място, а Валерия Хаджигеоргиева за тима на „ Банско “ се класира двадесет и седма. Стълбичката при момчета U12 не остана без представители на „ Юлен “, където Йордан Стойчев победи в конкуренцията, след него на второ място е Рони Муса, а съотборникът им Никола Балевски се класира на пето място.

Състезателят на Семеен кодекс „ Банско “ Димитър Цуков показа тима си чудесно, като се класира десети.
За втора поредна година градусите на финала на писта №8 се покачиха, откакто в конкуренция се впуснаха треньори и родители. Повод за горделивост на своите ученици станаха треньорите на Семеен кодекс „ Банско “ и Семеен кодекс „ Юлен ” - Милена Чакърова и Георги Малчов. Те освен станаха първенци в атрактивната конкуренция, само че и дадоха отличен образец на състезателите за борбеност и великодушие.

Организаторитена купа „ Савич “ насърчиха участниците в надпреварата с награждаване до 10 място, като с медали бяха наградени състезателите във всички възрасти от 1 до 6 място, грамоти получиха класираните от 7 до 10 място, както и доста предметни награди за всички отличени.

Александър Савов от клуба-организатор на надпреварите показа, че сходно събитие е извънредно мъчно и благодари за поддръжката на треньори, другари и доброволци. „ Искам да поздравя всички състезатели и да ги насърча да не стопират да упражняват и да развиват България като почтена ски нация “, съобщи в приветствието си Савов.



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР