Банско. Българското суинг трио Сентиментъл Суингърс – Андрония Попова, Десислава

...
Банско. Българското суинг трио Сентиментъл Суингърс – Андрония Попова, Десислава
Коментари Харесай

Благоевград: Българското суинг трио „Сентиментъл Суингърс” ще открие ХХ юбилейно издание на Международния джаз фестивал в Банско

Банско. Българското суинг трио „ Сентиментъл Суингърс ” – Андрония Попова, Десислава Андонова и Вера Шандел, и Биг бенд Благоевград с диригент Борис Янев, ще открият ХХ юбилейно издание на Международния джаз фестивал в Банско. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пирин доктор Емил Илиев, уредник на фестивала. По думите му довечера на сцената ще излязат още 2 звезди на джаз музиката – фамозният македонски китарист Влатко Стефановски и неговото трио, и най-големият пианист в света Аксел Цвингенбергер, който за следващ път ще изнесе собствен концерт в Банско. " Ще приключим вечерта с една доста надеждна италианска певица – Патриция Лакуидара “, сподели още доктор Илиев.
Юбилейното издание на Международния джаз фестивал, който ще се организира в интервала 5 – 12 август, ще събере на една сцена плеяда от звездни имена от България, Македония, Германия, Италия, Франция, Словения, Сърбия, Швейцария, Унгария, Съединени американски щати, Полша, Англия, Грузия, Израел и Холандия. Всяка нощ, в дните на фестивала, в диапазона от 23:00 до 02:30 часа, след края на джазовата вечер в центъра на Банско, огромният джаз ваучър ще продължава в прочут пиано бар на хотел. Най-добрите джаз музиканти от България ще свирят среднощен джаз в курортния град. Десетки фенове на джаза ще имат опцията да бъдат част от по този начин наречените „ jammsesions ”, в които ще вземат присъединяване Михаил Йосифов-тромпет, Ангел Заберски-пиано, Борис Таслев-бас (05.07.-06.07.), Димитър Карамфилов-бас (07.07.-10.07.), Михаил Иванов-бас (11.07.-12.07.), Атанас Попов-барабани (05.07.-08.07.) и Стоян Янкулов-барабани (09.07.-12.07.). В продължение на осем вечери Банско ще е зависим на джаз музиката.
Концертите стартират в 19:00 часа на площад „ Никола Вапцаров ”.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР