Банско. Българската коуъркинг компания Нетуъркинг Премиум обяви разширяването си с

...
Банско. Българската коуъркинг компания Нетуъркинг Премиум обяви разширяването си с
Коментари Харесай

Networking Premium стъпи в Банско, за да обогати изживяването на дигиталните номади в България 

Банско. Българската коуъркинг компания Нетуъркинг Премиум разгласи разширението си с нова локация, придобивайки Коуъркинг Банско ООД, заяви The Recursive. Coworking Bansko отваря порти преди съвсем осем години и от този момент е място за бизнесмени, фрийлансъри и цифрови номади, както за кратковременен, по този начин и за дълготраен престой.

През последните години Банско се наложи като дестинация за световната общественост на цифровите номади. През последните пет години бяха основани други коуъркинг пространства, като Altspace Coworking и Nestwork. Според Nomad List, градът се озовава измежду „ най-хубавите поредно възходящи центрове за отдалечена работа “ в света през последните пет години. От 2019 година той е повишен с 245%, оставяйки зад себе си места като Лас Вегас и Хелзинки. Освен това Bansko Nomad Fest, който се организира всяка година, е посрещнал над 700 гости през 2023 година по техни данни. Фестивалът е едно от събитията, проведени и проведени от Коуъркинг Банско.

Networking Premium има за цел да сътвори мост сред общностите в София, Пловдив и Банско. В момента веригата се състои от осем местоположения, единадесет пространства за събития и повече от 1000 членове. Основателят, Емил Шекерджийски, има за цел да подхранва пространство за съдействие и креативност сред бизнеса. Членовете на Networking Premium ще получат неотложно участие в оборудванията на Bansko Coworking и назад, с спомагателен пакет за настаняване в coliving, който скоро ще бъде пуснат за сегашния ски сезон. Какво ще кажете за идващите стъпки?

Емил Шекерджийски, който е израснал в Израел и отваря първия си coworking бизнес в Тел Авив, споделя, че екипът чака с неспокойствие да обогати преживяването на цифровите номади в България. „ Това ще бъде още една база за общността, съчетаваща coworking зона, места за събития навън и закрито, център за настаняване и дестинация за създаване на екип за компании от целия свят “, прибавя той.

„ Коуъркинг Банско няма да ребрандира или трансформира името си, тъй като желаеме да култивираме истинския дух на пространството “. Матиас Цайтлер, съосновател на Coworking Bansko, бизнесмен и деятел на номадското придвижване, ще остане в компанията като сътрудник с миноритарен дял и ще има консултантска роля, като ще способства със своя опит и познания. Уве Алгауер, вторият съосновател на компанията, се отдръпва изцяло.

Цайтлер разпозна капацитета на Banko като цифров номадски център през 2016 година, единствено няколко месеца откакто посети България за първи път. По това време Цайтлер е цифров бродяга, живеещ в Страсбург, преди да стартира да търси място, където налозите са по-ниски. След известно време, прекарано в Банско, той се заема да сътвори цифрова номадска общественост там с откриването на Bansko Coworking. Сега той се концентрира върху създаването и стартирането на Coliving Semkovo, ситуиран в същия район, разширявайки уговорката си за поощряване на номадски общности.

BGTOURISM. BG

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР