Банковите ни сметки могат да бъдат източвани, макар и с

...
Банковите ни сметки могат да бъдат източвани, макар и с
Коментари Харесай

Внимание! Източват сметките ни, докато дебитните и кредитните карти са в джоба ни!

 Банковите ни сметки могат да бъдат източвани, въпреки и с дребни суми, до момента в който дебитните и кредитните карти са в джоба ни. Схемата не е нова, само че става все по-популярна в последните месеци, предизвестяват специалисти по киберсигурност, оповестява БНР. Източването на пари става със специфични устройства, които измамниците допират до портфейла. Измамите стават най-често там, където има най-вече хора.

Престъпните групи употребяват функционалността на безконтактната карта за разплащане без пин код, изясни IT-експертът Камен Несторов.

" Те ловко съумяват да се приближат до вашия портфейл със профилирани устройства с по-голям обхват на деяние. По този метод вършат дребни транзакции, доста на брой, в места, където хората са близо един до различен – градски превоз, магазини и така нататък “, добави той.

По думите му технологиите дават доста отбрани, които не разрешават изчитането на картата без ваше предпочитание.

" Човек е добре да се запознае с заплахите и самичък да реши какви ограничения би желал да предприеме “, означи Несторов. Той сподели още, че и безконтактните ключове за коли могат да бъдат манипулирани по сходен метод.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР