Банковите карти на ВТБ Груп, Совкомбанк, Новикомбанк, Промсвязбанк и Откритие

...
Банковите карти на ВТБ Груп, Совкомбанк, Новикомбанк, Промсвязбанк и Откритие
Коментари Харесай

Картите на санкционираните руски банки няма да работят с Apple и Google

Банковите карти на ВТБ Груп, Совкомбанк, Новикомбанк, Промсвязбанк и Откритие няма да работят с разплащателните услуги на американските компании Apple и Гугъл. Това заяви Централната банка на Русия в свое изказване през днешния ден.

„ Клиентите на глобените банки няма да могат да заплащат, употребявайки карти на тези банки в чужбина и да ги употребяват за заплащане на услуги в онлайн магазини и агрегатори на услуги, регистрирани в страни, поддържащи глобите. Освен това карти на тези банки няма да могат да се употребяват с услугите ApplePay и GooglePay, макар че общоприетото контактно и безконтактно заплащане с тези карти е изцяло налично на съветска територия “, написа в изказването.

Санкциите на Европейския съюз, Англия и Съединени американски щати в началото засегнаха финансовите институции в Русия след решението на страната да признае независимостта на Донецката и Луганската национални републики в понеделник и се задълбочиха след оповестената „ специфична военна интервенция “ на съветския президент Владимир Путин в Украйна през вчерашния ден сутринта.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР