Банковите институции са готови да станат свидетели на значителна трансформация

...
Банковите институции са готови да станат свидетели на значителна трансформация
Коментари Харесай

Как AI може да промени работата на банките

Банковите институции са подготвени да станат очевидци на забележителна промяна в ежедневните си интервенции с консолидираното на AI технологията.

Според скорошен разбор, оповестен от Accenture, евентуалното влияние на внедряването на AI (изкуствен интелект) върху банковия бранш е доста, като през идващите три години се чака нарастване на продуктивността с до 30%.

, се върти основно към автоматизацията на рутинни задания, което може да засегне обичайните функции на банковите чиновници, като да вземем за пример касиерите.

В отчета на Accenture се акцентира, че понастоящем единствено 27% от дилемите на чиновниците се смятат за такива с невисок капацитет за софтуерна промяна. Това допуска, че AI може да бъде дейно употребен за подкрепяне или цялостно вдишване на задания, които заемат забележителна част от времето на чиновниците.

Например в тази ситуация с банковите касиери до 60% от рутинните им отговорности, свързани главно със събирането и обработката на данни, могат да бъдат улеснени от генеративен изкуствен интелект.

Вследствие на тази софтуерна смяна може да се наложи чиновниците, в това число кредитните инспектори, да приспособяват своите умения или да преминат към разнообразни функции в организацията, съгласно Accenture.

Кери Смит, световен началник на Accenture в региона на банковите AI данни, акцентира нуждата банките да преоценят тактиките си за гении и дейно да усилят мащаба на внедряване на AI.

Някои водещи банки към този момент са подхванали стъпки за внедряване на генеративен AI в своите интервенции. Например Citigroup Inc. възнамерява да даде опция на към 40,000 свои програмисти да опитват с технологията на AI до края на март.

По сходен метод, по време на конференцията Money 20/20 Fintech в Амстердам, холандската мултинационална банкова институция ING Bank разкри настоящото си изпробване с AI в разнообразни работни процеси.

Мариана Гомес де ла Вила, изпълнителен шеф в ING Bank, загатна, че изследват приложения на AI в области като рефакториране на кода и информационни диалози, макар че към момента не са приложили решения, ориентирани към клиентите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР