Банкови служители са спасили пенсионер от това да даде крупна

...
Банкови служители са спасили пенсионер от това да даде крупна
Коментари Харесай

Банкери спасиха дядо от ало-измамници

Банкови чиновници са избавили пенсионер от това да даде крупна сума пари на телфонни измамници, оповестиха от пресцентъра на МВР-Монтана. Въпреки това дядото към този момент бил олекнал с много солидна част от спестяванията си.
На 5 декември сутринта в полицията във Вършец е получен сигнал от банкери, че техен клиент изискал да изтегли сумата от 30 000 лв. от сметката си в локален клон. Служителите се усъмнили, че възрастният човек може да е попаднал в клопката на ало-мафията и позвънили на управляващите.
Ченгетата издирили 78-годишния мъж от курортния град. При извършения диалог с него станало ясно, че към 21 часа предходната вечер на домашния му телефон се е обадил чужд, който се показал за чиновник на Министерство на вътрешните работи. Той го заблудил, че оказва помощ на полицията за залавянето на група измамници, които са във Вършец и се намират в региона към дома му. Възрастният мъж получил инструкции да увие в плик всички налични пари, които има. Той лапнал въдицата и поставил в плик сумата от 14 600 лв., като ги оставил на външната врата на дома си.
На идващия ден наивният дъртак отишъл да изтегли още пари. За благополучие намесата на банкерите го избавила да изгори с още повече средства. След извършения диалог със чиновниците на реда пенсионерът схванал, че е станал жертва на телефонна машинация.
По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР