БАНКОК (AP) — Военното правителство на Мианмар призна, че е

...
БАНКОК (AP) — Военното правителство на Мианмар призна, че е
Коментари Харесай

Мианмар потвърждава, че ключов североизточен град на границата с Китай е превзет от етнически съюз

БАНКОК (AP) — Военното държавно управление на Мианмар призна, че е изтеглило силите си от основен град на североизточната граница с Китай, откакто беше високомерен от алианс от етнически въоръжени групировки, против които се бори от месеци.

Падането на Laukkaing късно в четвъртък е най-голямото в поредност от провали, претърпени от военното държавно управление на Мианмар, откогато етническият алианс стартира атака 27 октомври. Подчертава натиска, под който е държавното управление, до момента в който се бори с продемократичните партизани след военното завладяване през 2021 година, както и с въоръжените групи на етническите малцинства в цялата страна.

Етническите въоръжени организации се бориха за по-голяма автономност в продължение на десетилетия, само че Мианмар е разтресен от това, което се равнява на революция, откогато армията завзе властта през февруари 2021 година от определеното държавно управление на Аун Сан Су Чи, предизвиквайки въоръжена опозиция в цялата страна от страна на продемократичните сили.

Алиансът н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР