БАНКОК (AP) — Три трафикирани суматрански орангутана бяха изпратени обратно

...
БАНКОК (AP) — Три трафикирани суматрански орангутана бяха изпратени обратно
Коментари Харесай

Тайланд изпраща 3 орангутана, спасени от незаконна търговия с диви животни, обратно в Индонезия

БАНКОК (AP) — Три трафикирани суматрански орангутана бяха изпратени назад от Тайланд в Индонезия в четвъртък като част от взаимните старания сред страните за справяне с противозаконната дива природа търговия.

Нобита и Шизука, и двамата на 7 години, и Брайън, на 5 години, са живели в резерват за диви животни в западната тайландска провинция Ратчабури. След репатрирането към този момент няма трафикирани орангутани под грижите на тайландските управляващи, споделиха публични лица.

Рахмат Будиман, дипломат на Индонезия в Тайланд, благодари на управляващите в двете страни за репатрирането и сподели, че е „ смесени усеща “ за това: щастливи, че орангутаните ще се върнат в естественото си местообитание, само че тъжни за тайландските гледачи, които са били свързани с животните в продължение на няколко години.

Орангутаните бяха превозени от светилището до интернационалното летище Суварнабхуми в Банкок, преди да бъдат качени на аероплан за Джакарта. Тайландски чиновници споделиха, че Индонезия покрива разход...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР