БАНКОК (АП) — Тайланд в понеделник официално започна подбора на

...
БАНКОК (АП) — Тайланд в понеделник официално започна подбора на
Коментари Харесай

Кандидатите започват да се регистрират в сложен процес за избор на новия Сенат на Тайланд

БАНКОК (АП) — Тайланд в понеделник публично стартира подбора на нови сенатори, развой, който се трансформира в част от продължаваща война сред прогресивни сили, надяващи се на демократична политическа промени и консерватори, които се стремят да запазят статуквото.

Обнадеждените претенденти се насочиха към районните офиси в цялата страна в първия ден на регистрацията, с цел да се състезават за едно от 200-те места в горната камара на Народното събрание.

Властта на Сената — въпреки и лимитирана спрямо Камарата на представителите, която е натоварена със законодателни отговорности — беше демонстрирана трагично, когато блокира прогресивната партия, която завоюва най-вече места на изборите предходната година, да образува ново държавно управление.

Сенаторите съумяха да създадат това заради конституцията от 2017 година, призната от военно държавно управление, която изисква министър-председателят да бъде утвърден посредством взаимно гласоподаване на определената Камара и Сената, който беше назначен от военният режим....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР