БАНКОК (AP) — Няма наддавачи в разпореден от съда търг

...
БАНКОК (AP) — Няма наддавачи в разпореден от съда търг
Коментари Харесай

Няма наддавачи в разпореден от съда търг за къща, в която Аун Сан Су Чжи от Мианмар беше задържана в продължение на години

БАНКОК (AP) — Няма наддавачи в разпореден от съда търг в сряда на фамилния дом на някогашния водач на Мианмар, който е в пандиза, Аун Сан Су Чи, където е била държана под домакински арест близо 15 години, споделиха правосъдни чиновници.

Мнозина в Мианмар гледат на къщата като на историческа забележителност на ненасилствената битка на Су Чи против военното ръководство, за което тя завоюва Нобеловата премия за мир.

През януари съд разпореди къщата и парцелът от 1,9 акра (0,78 хектара) в Янгон да бъдат продадени на минимална цена от 315 милиарда киата (90 милиона долара), като приходите би трябвало да бъдат разграничени сред Су Чи и нейния отчужден по-голям брат. Адвокатите на Suu Kyi оспориха заповедта за търга.

Търгът се организира пред затворените врати на парцела край езерото, който е служил като всекидневен партиен щаб и политическо светилище за продемократичното придвижване в страната. Докато живееше там, Су Чжи беше хазаин на гостуващи високопоставени лица, в това число президента на Съединени американски щати...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР