Банкнота от 0 евро ще бъде пусната в продажба от

...
Банкнота от 0 евро ще бъде пусната в продажба от
Коментари Харесай

Банкнота от 0 евро пускат в продажба във Франция, колко ще струва обаче?

Банкнота от 0 евро ще бъде пусната в продажба от февруари от компанията Euro Banknote Memory. Това в действителност ще е възпоменателна банкнота за отбелязване на 80-ата годишнина от десанта в Нормандия, оповестява Le Figaro. 

Върху банкнотата има остарели фотоси от събитието и афиш, подложен по улиците на Лондон през 1940 година по заповед на военачалник Шарл дьо Гол. 

Става дума за три основни дати от Втората международна война - 18 юни 1940 година, датата на апела на Дьо Гол, 6 юни 1944 година, Денят " Д " в Нормандия и 8 май 1945 година, датата на сключване на примирието. 

Банкнотата от нула евро е създадена от Oberthur Fiduciaire в 3000 екземпляра и възпроизвежда защитните кодове на същинска банкнота - водни знаци и неповторими серийни номера. 

От 2015 година Euro Banknote Memory продава сувенирни банкноти на туристически места като аквариума Сен Мало и Опера Гарние. Посетителите могат да закупят ваучър с изображението на паметника на стойност две евро.

Банкнотата в памет на Десантите би трябвало да бъде пусната в продажба на 11 февруари.  

" Стойността " на банкнотата е нула евро, само че феновете могат да я купят за три евро, пише Le Figaro, представен от ProTv.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР