Bankman-Fried може да получи „много дълга присъда“, ако бъде осъден: съдия

...
Сам Bankman-Fried, обвиненият основател на фалиралата сега борса за криптовалута
Коментари Харесай

Сам Bankman-Fried, обвиненият основател на фалиралата сега борса за криптовалута FTX, може да бъде изправен пред „много дълга присъда“, ако бъде признат за виновен на процеса за измама, който започва следващата седмица, каза в четвъртък съдията, наблюдаващ делото.

Коментарите на окръжния съдия от Съединените щати Люис Каплан дойдоха точно преди той да отхвърли молбата на 31-годишния бивш милиардер да бъде освободен временно от затвора по време на процеса, за да помогне по-добре на адвокатите си да изградят защитата си. Каплан каза, че Bankman-Fried е риск от бягство.

Продължете да четете

списък от 4 елемента MS Swaminathan, учен зад „зелената революция“ в Индия, почина на 98Германия и Израел подписаха „историческа“ сделка за противоракетен щит за 3,5 милиарда долараГравитационен тест: Антиматерията пада, но къде отиде всичко?„Сега сте терорист“: репресиите в Cop City в Атлантакрай на списъка

„Вашият клиент в случай на присъда може да очаква много дълга присъда“, каза Каплан по време на изслушване във федералния съд в Манхатън. „Ако нещата започнат да изглеждат мрачни... може би ще дойде време, когато той ще поиска да избяга.“

Марк Коен, адвокатът на Банкман-Фрид, каза, че няма „нищо в протокола“, което да предполага, че клиентът му ще се опита да избяга. Той каза, че Банкман-Фрид доброволно се е съгласил да бъде екстрадиран от Бахамските острови – където е базиран FTX – в САЩ след ареста му през декември 2022 г.

Банкман-Фрид се пледира за невинен по седем обвинения в измама и конспирация, произтичащи от колапса на FTX през ноември 2022 г. Той е изправен пред законовия максимум от 110 години затвор, въпреки че всяка присъда ще бъде определена от Каплан въз основа на набор от фактори и вероятно ще получи много по-малко.

Неговите адвокати поискаха от Каплан временно освобождаване по-рано тази седмица, като се аргументираха, че не могат да говорят с него след всеки съдебен ден, за да се подготвят за свидетелите и показанията на следващия ден, което не биха могли да направят, ако той бъде върнат обратно в центъра за задържане Metropolitan в Бруклин в края на всеки пробен ден.

Каплан каза в четвъртък, че разбира притесненията на защитата и ще уреди Банкман-Фрайд да пристигне в съда в 7 сутринта в повечето дни на процеса, за да говори с адвокатите си няколко часа, преди да започне свидетелството.

Прокурорите казват, че Bankman-Fried е откраднал милиарди долари в депозити на клиенти на FTX, за да покрие загубите в Alameda Research, крипто-фокусиран хедж фонд, който контролира.

Те се противопоставиха на искането на Bankman-Fried за временно освобождаване. В четвъртък прокурорът Даниел Кудла каза на Каплан, че Банкман-Фрайд е имал „достатъчно възможности да се подготви за процеса“ по време на седемте месеца и половина, когато е бил на свобода под гаранция в дома си в Пало Алто, Калифорния.

Каплан го хвърли в затвора на 11 август, след като установи, че той вероятно се е намесил в свидетели поне два пъти – включително чрез споделяне на личните писания на бившия главен изпълнителен директор на Alameda Каролайн Елисън с репортер на New York Times.

Елисън, също бивш романтичен партньор на Банкман-Фрид, е един от тримата бивши членове на вътрешния му кръг, които са се признали за виновни за измама и са готови да свидетелстват срещу него. Бившите ръководители на FTX Гари Уанг и Нишад Сингх също се съгласиха да свидетелстват.

Каплан каза в четвъртък, че прокурорите са поискали той да предостави на двама допълнителни свидетели имунитет срещу обвинения в престъпления в замяна на техните показания. Той не идентифицира тези свидетели.

Пробният период започва на 3 октомври и може да продължи до шест седмици.

Източник: Ройтерс
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР