Банките в България отпускат все по-големи жилищни кредитиБанките в България

...
Банките в България отпускат все по-големи жилищни кредитиБанките в България
Коментари Харесай

Вечерни новини: Банките отпускат все по-големи жилищни кредити; Продавачите на луксозни имоти са готови на отстъпки

Банките в България отпускат все по-големи жилищни заеми
Банките в България отпускат все по-големи ипотечни заеми, което е обвързвано с продължаващото повишаване на цените на парцелите. Това излиза наяве от провежданата от Българската национална банка (БНБ) анкета за кредитната активност на банките в страната към края на 2023 година
Продавачите на първокласни парцели в София към този момент са подготвени на отстъпки в цената
Продавачите на жилищата в по-високия сегмент към този момент са подготвени на отстъпки в цената. Докато през 2022 година съвсем никой не беше податлив смъква цените си, през 2023 година това стартира последователно да се трансформира. При 22% от осъществените покупко-продажби за първокласни парцели в София междинната цена е свалена с 3.3%. Това излиза наяве от изследване на консултантската компания Colliers на пазара на жилищни площи във висок и приблизително висок сегмент в София през второто полугодие на 2023 година
Хърватия поучава България за еврозоната
Гуверньорът на Хърватската централна банка Борис Вуйчич описа пред българските депутати по какъв начин се е случил процесът по присъединение на страната му към еврозоната и изведе някои поучения. Гостуването му в България идва на фона на проектите на страната да стане 21-вият член на валутния съюз от 1 януари 2025 година В момента България не извършва единствено един аршин – инфлационният, или така наречен ценова непоклатимост.
Български ученички изобретиха компресиращ фотоволтаичен резервоар
В последните години българските възпитаници стават все по-амбициозни, способни, предприемчиви и креативен настроени. Това са личностите на новото време, които основават добавена стойност за обществото, природата и хората. Те не се предават, генерират нови хрумвания и не се тормозят да ги защитят, без значение от всичко.
Стопанският факултет на СУ получи 1 млн. лева от неизвестен донор
Сдружението на приключилите Стопанския факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски " (FEBA Alumni Club) и Стопанският факултет получиха подаяние в размер на 1 000 000 лева за стипендии за месечна прехрана на студенти и възпитаници през идващите 10 години, заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.
Американски капиталов фонд закупи българската myPos
Продажбата на българския финтех myPos публично завърши. Новия притежател на компанията за ПОС терминали и разплащания е американският капиталов фонд Advent International.
България желае да притегли южнокорейски компании в индустриалните зони
Министерство на стопанската система и промишлеността ще се опита да притегли южнокорейски компании, които да се нареждат в индустриалните зони в България и да ги изберат да развиване на бизнеса си. Това излиза наяве от прессъобщение на отрасловото ведомство във връзка подписан меморандум за съгласие и съдействие в насърчаването на търговията и вложенията сред двете страни.
„ За 10 секунди и когато и да е “: Европейски Съюз одобри правила за незабавни картови разплащания в евро
Съветът на Европейския съюз одобри в понеделник правила, с които незабавните картови заплащания в евро ще станат налични непрекъснато, оповестява Reuters. Очаква се решението да направи фирмите за платежни услуги от Европейския съюз конкурентни на американските компании Visa и Mastercard.
Ryanair с ново покачване на цените на самолетните билети
Цените на самолетните билети на Ryanair ще се покачат с до 10% през лятото. Това стана ясно от думите на изпълнителния шеф на компанията пред кореспонденти, написа The Independent.
Broadcom се готви да продаде част от бизнеса на VMware
Производителят на чипове Broadcom Inc. желае да продаде бизнеса на VMware Inc. с компютри за крайни консуматори (съкратено EUC от End User Compute) на частната капиталова компания KKR & Co Inc. в договорка на стойност 3.8 милиарда $.
Оман построява величествен архитектурен комплекс
Това, което сега е единствено скалиста, незастроена земя, ще се трансформира в оазис на културата в столицата на Оман, Маскат. Oman Cultural Complex, планиран от френската компания Architecturestudio, ще се състои от нов Национален спектакъл, Национална библиотека и изложбен център и ще обгръща 70 000 квадратни метра, когато бъде приключен. Вдъхновен от близкия пейзаж на пясъчни дюни, покривът е направен от модулна лека стомана, проектирана с вълнообразна форма, споделя CNN.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР