Банките и ЧСИ-та си имат лоби във Висшия адвокатски съвет

...
Банките и ЧСИ-та си имат лоби във Висшия адвокатски съвет
Коментари Харесай

Защитник пред Фрог: Прикриват се 40 жалби, свързани с адвокат Мондешки

Банките и ЧСИ-та си имат лоби във Висшия адвокатски съвет /ВАС/. Валя Гигова е техен представител. Аз имам доказателства и съм сезирал за това правосъдните органи. Това ракри пред Фрог нюз юрист Светлозар Николов.
Всичко е поради лобито на банките и ЧСИ-та. Пак ще повторя, че Валя Гигова е техен представител във Висшия адвокатски съвет. Аз имам доказателства и съм сезирал за това правосъдните органи. Смея да настоявам, че имам голям триумф, защитавайки клиентите си, награждаван съм, само че против мен беше впрегнат целия запас на институции, с цел да бъда осъден за несъществуващи неща. В същото време против юрист Момчил Мондешки подават тъжби над 50 български юристи и нищо. Такъв казус няма в историята на българската адвокатура.

Те алармираха за корупция и търговия с въздействие по отношение на изтеклите записи, станали известни като „ Двете Каки “ или " Яневагейт ". След това той даде изявление в столичен всекидневник, в който призна, че записите са действителни, само че той преднамерено изиграл всичко. Никой не повярва на това. Безспорно е, че Мондешки урони престижа на адвокатската специалност. Вие напълно резонно попитахте госпожа Ралица Негенцова за какво изпитът за юристи е изработен по този начин, че мъчно да влизат млади и нови хора в специалността. Вижда се, адвокатурата прикри в скалъпени дисциплинарни процеси при закрити врата всичко към случая Мондешки.

Накрая излезе, че всичко е изрядно. Вече има над 40 адвокатски тъжби против съответните дисциплинарни съдии, които „ почистиха “ лицето на Мондешки “. Тези юристи упорстват да се понесе дисциплинарна отговорност. Но Върховен административен съд не преглежда тези тъжби. Информацията се крие. Не се дават данни за самите дисциплинарни преписки. Това е процедура във Върховен административен съд. Изцяло се потвърждава, че в действителност репресивната политика на адвокатурата е ориентирана към честните и честни юристи, които не са комфортни на властта. Адвокатурата обслужва задкулисието.

Какво още сподели юрист Светлозар Николов, четете в рубриката „ Интервю “.

Четете ТУК кой е адв. Мондешки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР