Банкерът Цветан Василев вече е редовно призован и е получил

...
Банкерът Цветан Василев вече е редовно призован и е получил
Коментари Харесай

Нов опит за старт на делото за източването на КТБ

Банкерът Цветан Василев към този момент е постоянно свикан и е получил материалите по делото.

Процесът се води в Специализирания углавен съд. Обвинителният акт е от 11 000 страници.

Цветан Василев е обвиняем за източването на 2.5 милиарда лева Нередовното приканване на главния обвинен до момента беше спънка, заради които два пъти спецсъдът отсрочи старта на делото.

В края на януари обаче стана ясно, че подсъдимият някогашен мажоритарен притежател на банката Цветан Василев получи призовката си в Белград и се е срещнал с обвинителен акт.

Цветан Василев няма да участва в правосъдна зала и делото против него ще се гледа задочно.

По делото са упрекнати 18 души, като дефинитивни и прецизни обвинявания, разказани в над 5000 страници, са предявени на всеки от тях. Разпитани са повече от 400 очевидци. Изготвени са над 90 експертизи от 27 движимости лица. Обемът на събрания доказателствен материал, дружно с материалните доказателства и приложенията, надвишава 1360 тома.

Цветан Василев е упрекнат за 76 действия, като с изключение на за проведена незаконна група, той отива на съд и за длъжностно заграбване в изключително огромни размери.

Сред упрекнатите е и някогашният подуправител на Българска народна банка Цветан Гунев. Той отива на съд за длъжностно закононарушение
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР