Банкерът - беглец Цветан Василев е получил сръбско гражданство. Информацията

...
Банкерът - беглец Цветан Василев е получил сръбско гражданство. Информацията
Коментари Харесай

Банкерът Цветан Василев получил сръбско гражданство

Банкерът - дезертьор Цветан Василев е получил сръбско поданство. Информацията е скандализирала част от сръбския парламент, сподели изследване на уеб страницата „ Флагман “.

Наш източник твърди, че някогашният притежател на банкрутиралата „ Корпоративна комерсиална банка “ се е сдобил с паспорт и е получил сръбско поданство преди дни.

За това приказва и локален народен представител на конференция, която е качена през днешния ден в YouTube.

Народният представител твърди, че Цветан Василев е получил сръбското поданство предходната седмица, след институционален напън от върха на страната.

Считай - Александър Вучич персонално, споделя възмутеният народен представител Живкович. Последният разяснява, че Цветан Василев е издирван от Интерпол с алена бюлетина, придобил е по престъпен метод стъкларски цех в Сърбия и е бил притежател на банка – пирамида за милиарди в България.

Соченият за настойник Александър Вучич пък е някогашен министър-председател и сегашен президент на Сърбия.

Пред уеб страницата „ Флагман “ Константин Симеонов - юристът на Цветан Василев, сподели, че няма информация по случая.

„ Не, аз предходната седмица бях при него във вторник. Не сме разговаряли на тази тематика. Освен това, доколкото знам, той кандидатства не за поданство, а за статут на емигрант “, съобщи Симеонов, който пази Цветан Василев в Специализирания углавен съд по делото „ КТБ “.

Той сподели още: „ Не знам, не съм виждал документите, които са подадени там, само че са подадени някакви документи доста от дълго време. И дали в това време нещо се е случило, аз нямам информация. Това не е мой ангажимент и не е моята работа. “

Адв. Симеонов обаче добави: „ Но в случай че има нещо такова, делото за екстрадицията се обезсмисля. По конвенцията, в случай че има статут с поданство, няма по какъв начин да бъде екстрадиран. Но не мога да ги настоявам тези неща, тъй като нямам информация. “

По думите на юриста, в случай че е получил статут на емигрант, Цветан Василев отново няма по какъв начин да бъде екстрадиран.

Припомняме, че някогашният притежател на КТБ живее в Белград към този момент четири години, където на процедура се употребява със закрилата на локалните управляващи с помощта на това, че Сърбия не е страна от Европейския съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР