Банката на Русия планира да започне да тества цифрова рубла

...
Банката на Русия планира да започне да тества цифрова рубла
Коментари Харесай

Централната банка на Русия започва тестове на цифрова рубла от 2023 г.

Банката на Русия възнамерява да стартира да тества цифрова рубла върху действителни клиенти от април 2023 година и да употребява смарт-договори в пилотна платформа за цифрова рубла, съобщи първият заместник-председател на Централната банка Олга Скоробогатова.

" Повечето от пилотните банки са с нас и към този момент тестват тестови преводи. Предполагаме, че от април следващата година ще можем да стартираме пилотни планове с действителни клиенти и действителни преводи.

Също по този начин от април идната година желаеме да опитаме да използваме смарт-договори (Самоизпълняем компютърен код, който се записва в блокчейн — децентрализирана верига от блокове, съхранявани на голям брой компютри. Той дава опция за обмяна на активи — пари, акции и други типове благосъстоятелност непосредствено, без присъединяване на трети лица - бел. ред) ", сподели тя по време на среща " Регулиране на комерсиалните банки от Банката на Русия ".

Както е посочено в материалите на регулатора, обменът на цифрови рубли за задгранична валута и отварянето на портфейли за нерезиденти може да стартира от 2024 година
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР