Банка ДСК спечели специалната награда от Forbes Business Awards 2020

...
Банка ДСК спечели специалната награда от Forbes Business Awards 2020
Коментари Харесай

Банка ДСК спечели специална награда за „Сделка на годината“

Банка ДСК завоюва специфичната премия от Forbes Business Awards 2020 „ Сделка на годината “, за придобиването на Societe Generale Експресбанк, към този момент оперираща под името Експресбанк. Г-жа Виолина Маринова, ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на Банка ДСК, одобри наградата на специфична гала през вчерашния ден.

По решение на своя притежател – най-бързо разрастваща се в Централна и Югоизточна Европа банкова организация Група ОТП, Банка ДСК завърши покупката на Експресбанк при започване на 2019 година. В момента протича най-мащабната банкова консолидация на българския пазар, която ще завърши в средата на 2020 година

След вливането на Експресбанк в Банка ДСК, обединената финансова институция ще затвърди позицията си на една от най-големите на българския пазар, водач по доверие, водач в банкирането на дребно, с още по-силни позиции в частното и корпоративно банкиране, и с максимален брой клиенти, които й се доверяват.



„ Интеграцията на Банка ДСК и Експресбанк има значимо значение за банковия бранш. Очакваме този развой да има сериозен позитивен резултат за нашите самостоятелни и бизнес клиенти, които ще се възползват от новаторски артикули и услуги, съвременни цифрови канали за банкиране, чудесно потребителско обслужване. Тази премия значи доста както за мен и сътрудниците ми от Банка ДСК и Експресбанк, по този начин и за всички наши сътрудници и клиенти. Тя затвърждава напъните, които поставяме и ни вдъхва нови сили да продължаваме напред. Вярвам, че това е верният път за нас – обединени, с общи полезности и устремени към триумфа “, показа госпожа Виолина Маринова при приемането на оценката.



Процесът по интеграция на двете банки продължава сполучливо и през 2020 година. След сполучливата миграция на банкоматите и ПОС терминали, както и използването на единна SWIFT система за заплащания, стартира и дистрибуцията на новите, близо 500 000 банкови карти до клиентите на Експресбанк, която ще продължи до края на април месец.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР